LATEST ARTICLES

Λειτουργία οικοτεχνικής επιχείρησης παρασκευής γαλακτοκομικών προϊόντων όταν έχω και φάρμα γαλακτοπαραγωγικών ζώων – Τί έχει να με διδάξει το παράδειγμα της Ολλανδίας Μπορώ να πάρω ωραίες ιδέες όταν επισκέπτομαι τις αγορές του εξωτερικού Ένας σοβαρός οικοτέχνης θα πρέπει να εξελίσσεται και...
Με ποιό τρόπο επηρεάζουν τα ζυμωμένα τρόφιμα την Μικροβιακή Χλωρίδα του Εντέρου? Γιατί οι ζυμωμένες τροφές έχουν ευεργετική επίδραση στην Εντερική Μικροχλωρίδα του Ανθρώπου? Με τον όρο Μικροβιακή Χλωρίδα του Εντέρου (gut microbiota), εμείς αναφερόμαστε στο σύνολο των μικροοργανισμών, οι...
Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή όταν φτιάχνω το προβιοτικό ζυμωμένο γάλα Yakult Ελάτε να δούμε με ποιό τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε το προβιοτικό ζυμωμένο γάλα Yakult χρησιμοποιώντας ως Μαγιά μία μικρή ποσότητα από ένα ήδη παρασκευασμένο ποτό Yakult του εμπορίου. Σε...
Φτιάχνω το προβιοτικό ποτό Shalgam – Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή όταν φτιάχνω το ρόφημα Şalgam Το Shalgam (ή Şalgam) είναι ένα παραδοσιακό προβιοτικό όξινο ποτό κόκκινου χρώματος με προέλευση από την Τουρκία και συγκεκριμένα από την περιοχή των Αδάνων...
Δείτε με ποιό τρόπο φτιάχνω το φιλανδικό ζυμωμένο γάλα Viili χρησιμοποιώντας καλλιέργειες εκκίνησης (starter cultures) με την μορφή DVS – Αυτή είναι η συνταγή για το ζυμωμένο γάλα Viili με προέλευση από την Φινλανδία Το Viili είναι ένα ζυμωμένο γάλα...
Τί μπορεί να συμβαίνει, όταν, εμείς προσθέτουμε την  ''Μαγιά'' στο γάλα, αλλά, αυτό, το γάλα δεν ξινίζει - Δείτε, αναλυτικά, όλες τις αιτίες Αυτό το άρθρο αποτελεί συνέχεια του άρθρου: Πρόσθεσα ''Μαγιά'', αλλά το γάλα δεν ξινίζει! Γιατί? Μέρος 1ο Εγώ πρόσθεσα...
Φτιάχνω προβιοτικό ρόφημα με μπιφιντομπακτήρια - bifidobacteria, χρησιμοποιώντας ως ΄΄Μαγιά΄΄ μια μικρή ποσότητα από ένα ήδη παρασκευασμένο προβιοτικό γαλακτοκομικό προϊόν του εμπορίου Ελάτε να δούμε με ποιό απλό τρόπο, εμείς μπορούμε να φτιάξουμε ένα προβιοτικό προϊόν στην κουζίνα μας, χρησιμοποιώντας...
Προβιοτικά γαλακτοκομικά προϊόντα activia – Τί θα πρέπει να ξέρω? Προβιοτικά προϊόντα activia - Τί είναι η activia? Η activia είναι μία μάρκα η οποία έχει κατοχυρωθεί, και προωθείται από την Danone. H Danone μια παγκοσμίου βεληνεκούς εταιρίας παραγωγής γιαουρτοειδών προϊόντων. Με το...
Ένα προϊόν του εμπορίου περιέχει προβιοτικούς μικροοργανισμούς, αλλά μπορεί να μην θεωρείται προβιοτικό! Ποιό προϊόν του εμπορίου θεωρείται προβιοτικό? Η λέξη ''προβιοτικό'' φαίνεται ότι δελεάζει τους καταναλωτές Στα ράφια των γαλακτοκομικών στις υπεραγορές υπάρχουν διάφορα προϊόντα. Όλα αυτά τα προϊόντα έχουν εντυπωσιακές...
Λακτόζη και Γαλακτόζη στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Πόση γαλακτόζη περιέχουν τα τυριά? Πόση λακτόζη περιέχουν τα όξινα γάλατα?
Ποιά Ζυμωμένα γάλατα υπάρχουν στην Νορβηγία? Κεφίρ, ξινόγαλα, βουτυρόγαλα στην νορβηγική αγορά.
Δείτε ποιοί είναι οι 3 τρόποι με τους οποίους εγώ φτιάχνω κεφίρ. I am making kefir beverage with 3 different ways.
Φτιάχνω ένα καινοτόμο προβιοτικό ζυμωμένο ποτό. Συμβουλές για τους επίδοξους παρασκευαστές αλλά και τους εν δυνάμει καταναλωτές
Δείτε με ποιό τρόπο φτιάχνω σπιτικό ποτό κεφίρ χρησιμοποιώντας γαλακτοκομικές οικιακές καλλιέργειες εκκίνησης DVS.
Με ποιό τρόπο το προβιοτικό ποτό Shalgam επιδρά στην Υγεία μας? Το Shalgam (ή Şalgam) είναι ένα παραδοσιακό προβιοτικό όξινο ποτό κόκκινου χρώματος, με προέλευση από την Τουρκία, και συγκεκριμένα από την περιοχή των Αδάνων και της Μερσίνης. Αυτό το ποτό...
Λακτόζη και Δυσανεξία στην Λακτόζη – Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε
Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζω όταν φτιάχνω ζυμωμένα τρόφιμα και ποτά - Πού ακριβώς εμένα θα με βοηθήσει ο ιστότοπος fermentist.gr? Φτιάχνω ζυμωμένα τρόφιμα και ποτά - Ποιός είναι ο fermentist? Η δημιουργία των ζυμωμένων (fermented) τροφίμων και ποτών προυποθέτει...
Με ποιό τρόπο φτιάχνω ένα αφρώδες όξινο προβιοτικό αλκοολούχο γάλα? Δείτε το πώς θα εμπλέξω ενεργά τους ζυμομύκητες και την αλκοολική ζύμωση στην παρασκευή των γαλακτοκομικών προϊόντων Φτιάχνω ένα αφρώδες όξινο προβιοτικό αλκοολούχο γάλα – Θα χρησιμοποιήσω γάλα χωρίς λακτόζη? Εμείς...
Τί είναι τα υποκατάστατα της πυτιάς? Πού διαφέρουν τα υποκατάστατα  της πυτιάς με την ίδια την πυτιά? Ποιά είναι τα υποκατάστατα της πυτιάς? Η ιστορία του πρώτου τυριού Δεν είναι γνωστό, ούτε το πώς, αλλά, ούτε και το πότε, ανακαλύφθηκε, ή...
Γιατί εγώ θα πρέπει να χρησιμοποιώ το θερμόμετρο στην οικιακή παρασκευή των γαλακτοκομικών προϊόντων? Τί είδους θερμόμετρο χρειάζομαι? Τί θα πρέπει να προσέξω, όταν, εγώ χρησιμοποιώ το θερμόμετρο? Με ποιό τρόπο εγώ καλιμπράρω το θερμόμετρο? Γιατί εγώ χρησιμοποιώ το θερμόμετρο...
Ελάτε στα Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας SΑ – Μαθαίνω τα πάντα για την άλμη Webinars - Learning the right way to make a brine
Δείτε με ποιό τρόπο γίνεται η παρασκευή των τυριών με την Όξυνση και με την Υψηλή Θερμική Επεξεργασία του γάλακτος - Αναλυτικά όλος ο τρόπος παρασκευής Με ποιό τρόπο γίνεται η παρασκευή των τυριών με την Όξυνση και με την...
Τυρί Μπάτζος και τυρί Μανούρι - Δείτε με ποιό τρόπο σχετίζεται το τυρί Μπάτζος με το τυρί Μανούρι Τυρί Μπάτζος και τυρί Μανούρι - Τί είδους τυρί είναι το τυρί Μπάτζος? Το τυρί Μπάτζος (ή Μπάτζιος), είναι ημίσκληρο έως σκληρό τυρί,...
Ποιά είδη από τα οξυγαλακτικά βακτήρια τα οποία ανήκουν στο Γένος Lactococcus μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην γαλακτοκομία? Οξυγαλακτικά Βακτήρια του Γένος Lactococcus στην γαλακτοκομία - Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά των μικροοργανισμών, οι οποίοι ανήκουν στο γένος Lactococcus  Οι μικροοργανισμοί, οι οποίοι...
Πόση ποσότητα Μαγιάς – ζυμομυκήτων θα πρέπει να προσθέσω για να ξεκινήσει μια αλκοολική ζύμωση? Τί θα πρέπει να ξέρω? Ποσότητα Μαγιάς και αλκοολική ζύμωση – Τί είναι pitching? Έχουμε αναφέρει ότι η αλκοολική ζύμωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή...
Πόσο σημαντική είναι η σύνθεση της Εντερικής Μικροχλωρίδας? Γιατί η αύξηση της ποικιλομορφίας της μικροχλωρίδας του εντέρου θα προωθήσει ένα καθεστώς Ευβίωσης? Μικροβιακή χλωρίδα (microbiota) και Μικροβίωμα (microbiome) Με τον όρο μικροβιακή χλωρίδα (microbiota), εμείς αναφερόμαστε στο σύνολο των μικροοργανισμών, οι...
Οξυγαλακτικά Βακτήρια στα Γαλακτοκομικά Προϊόντα - Τί είναι τα οξυγαλακτικά βακτήρια? Ποιός είναι ο ρόλος των οξυγαλακτικών βακτηρίων στην παρασκευή των γαλακτοκομικών προϊόντων? Τα οξυγαλακτικά βακτήρια μεταβολίζουν την λακτόζη, του γάλακτος, και παράγουν γαλακτικό οξύ Τα βακτήρια, τα οποία συμμετέχουν στην...
Τυρί Φέτα και τυρί Τελεμές - Ποιές ομοιότητες αλλά και ποιές διαφορές έχει το τυρί Φέτα σε σχέση με το τυρί Τελεμές? Τυρί Φέτα και τυρί Τελεμές – Ποιές είναι οι ομοιότητες αυτών των δύο τυριών? Τόσο το τυρί Φέτα όσο...
Από την αγάπη στα γαϊδουράκια έως την παραγωγή προϊόντων από γάλα όνου
Χλωριούχο ασβέστιο στην τυροκόμηση. How to use calcium chloride in cheesemaking.
Σε αυτόν τον 5ο τρόπο, η παρασκευή του προβιοτικού ποτού Shalgam γίνεται με καλλιέργειες εκκίνησης (starter cultures) με την μορφή DVS Το Shalgam (ή Şalgam) είναι ένα παραδοσιακό προβιοτικό όξινο ποτό κόκκινου χρώματος, με προέλευση από την Τουρκία, και συγκεκριμένα...
Φτιάχνω βούτυρο και ξινόγαλα με παραδοσιακό τρόπο. I am making traditional butter and buttermilk.
Δείτε το τί πετυχαίνω με την προσθήκη σακχάρων κατά την στιγμή της εμφιάλωσης των αλκοολούχων ζυμωμένων ποτών - Τί σημαίνει η διαδικασία bottle refermentation (bottle conditioning)? Προσθήκη σακχάρων κατά την στιγμή της εμφιάλωσης των αλκοολούχων ζυμωμένων ποτών - Γιατί κάνω...
Φτιάχνω τυρί Γαλοτύρι - Τί τυρί είναι το τυρί Γαλοτύρι? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Γαλοτύρι? Με ποιο τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί? Φτιάχνω τυρί Γαλοτύρι - Γενική περιγραφή του τυριού Γαλοτύρι Το Γαλοτύρι είναι ένα μαλακό, λευκό, επιτραπέζιο Π.Ο.Π....
Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Αγράφων - Τί τυρί είναι το τυρί Γραβιέρα Αγράφων? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Γραβιέρα Αγράφων? Με ποιο τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί? Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Αγράφων - Γενική περιγραφή του τυριού Γραβιέρα Αγράφων Το τυρί Γραβιέρα...
Να η καλύτερη συνταγή όταν φτιάχνω αϊράνι ή αριάνι με βότανα και μπαχαρικά. I am making ayran beverage by using herbs and spices.
https://www.youtube.com/watch?v=fjXHxqSJFw8
Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Νάξου - Τί τυρί είναι το τυρί Γραβιέρα Νάξου? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Γραβιέρα Νάξου? Με ποιο τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί? Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Νάξου - Γενική περιγραφή του τυριού Γραβιέρα Νάξου Το τυρί Γραβιέρα...
Φτιάχνω τυρί Καλαθάκι Λήμνου - Τί τυρί είναι το τυρί Καλαθάκι Λήμνου ? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Καλαθάκι Λήμνου? Με ποιό τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί? Γενική περιγραφή του τυριού Καλαθάκι Λήμνου Το τυρί Καλαθάκι Λήμνου, είναι ένα μαλακό,...
Μαθαίνω για το προβιοτικό ζυμωμένο γάλα Yakult Το προβιοτικό ρόφημα Yakult δεν υπάρχει στην ελληνική αγορά. Παρόλα αυτά, αυτό το ευρέως διαδεδομένο τόσο στην Ευρώπη, όσο και σε άλλες δυτικόστροφες κοινωνίες της Ασίας ζυμωμένο γάλα έχει μια μακραίωνη ιστορία πίσω του. Ποιόν...