MOST POPULAR
All
- All
- Innovative ζυμωμένα προϊόντα
- pH Γάλακτος
- STORYTELLING
- Αγελαδινό
- Αίγειο
- Αϊράνι/Αριάνι
- Αλάτισμα Τυριών
- Αλατόμετρα
- Αλκοολική Ζύμωση
- Άλμη
- Αναλώσιμα
- Αναρή
- Ανεβατό
- Ανθότυρος
- Αντιβιοτικά
- Αποκορύφωση Γάλακτος
- Αποστειρωμένο Γάλα
- Αρχέγονα ζυμωμένα προϊόντα
- Αυθόρμητες Ζυμώσεις
- Βικτώρια Θεσ/κης
- Βουβάλου
- Βουτυρική Ζύμωση
- Βούτυρο
- Βουτυρομηχανές
- Γάλα - Διατήρηση
- Γάλα Μακράς Διαρκείας
- Γαλακτική Ζύμωση
- Γαλακτοπαραγωγικά Ζώα
- Γαλοτύρι
- Γιαούρτι
- Γιαούρτι από ΜΗ Ομογενοποιημένο γάλα
- Γιαούρτι από Ομογενοποιημένο γάλα
- Γίδινο τυρί
- Γραβιέρα
- Γραβιέρα Αγράφων
- Γραβιέρα Κρήτης
- Γραβιέρα Νάξου
- Είδη Γάλακτος - Ζώα
- Είδη Γιαουρτιού
- Εκχύλισμα Φυσικών Προϊόντων
- Ελαττώματα στ Ζυμωμένα Γάλατα
- Ελαττώματα στο Γιαούρτι
- Ελαττώματα τυριών
- Ενζυμική Διεργασία
- Εξοπλισμός
- Εξωπολυσακχαρίτες
- Επεξεργασία Γάλακτος
- Ζύθος/Μπύρα
- Ζυμομύκητες στα Γαλακτοκομικά
- Ζυμομύκητες στην Μπύρα
- Ζυμομύκητες στο Κρασί
- Ζυμωμένα Αλκοολούχα ροφήματα
- Ζυμωμένα Γάλατα
- Ζυμωμένα Γάλατα - Σκανδιναβία
- Ζυμωμένα Προϊόντα - Υγεία
- Ζυμώσεις
- Ζυμώσεις στην Μπύρα/Ζύθο
- Ζυμώσεις στο Γάλα
- Ζυμώσεις στο Κρασί/Οΐνο
- Ζύμωση Μπιφιντομπακτήρια
- Ζύμωση του Oξικού oξέος
- Ζύμωση του Μυρμηκικού οξέος
- Ζύμωση των κιτρικών
- Ημίσκληρα τυριά
- Θερμόμετρα
- Θερμόφιλα Οξυγαλακτικά Βακτήρια
- Καλαθάκι Λήμνου
- Καλλιέργεια Γαλακτοκομικών με την μορφή DVS
- Καλλιέργειες για Μπύρα DVS
- Καλλιέργειες για Οίνο/Κρασί DVS
- Καλλιέργειες Τυροκομίας
- Καλούπια Τυροκομίας
- Κασέρι
- Κατηγορίες Ζυμωμένων Γαλάτων
- Κατίκι Δομοκού
- Κεφαλογραβιέρα
- Κεφαλοτύρι
- Κεφίρ
- Κομπούτσα - Κομπούχα
- Κοπανιστή
- Κορυφολόγος
- Κούμις
- Κρέμα Γάλακτος
- Λαδοτύρι Μυτιλήνης
- Λειτουργία Επιχείρησης
- Μαγιά
- Μαγιά για Γαλακτοκομικά
- Μαγιά για Κρασί
- Μαγιά για Μπύρα
- Μαλακά τυριά
- Μανούρι
- με την μορφή''Μαγιάς''/Ζύθος
- με την μορφή''Μαγιάς''/Οΐνος
- Μεσόφιλα Οξυγαλακτικά Βακτήρια
- Μετρώ στο Γάλα
- Μετσοβόνε
- ΜΗ Οξυγαλακτικά Βακτήρια στα Γαλακτοκομικά
- Μηχανήματα
- Μικροοργανισμοί
- Μικροοργανισμοί στο γάλα
Πώς επιδρά το αλάτι στους μικροοργανισμούς των γαλακτοκομικών προϊόντων?
What is the effect of salting on dairy products microorganisms growth? Why we are salting cheeses? What is water activity?
Χλωριούχο ασβέστιο στην τυροκόμηση – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε
Χλωριούχο ασβέστιο στην τυροκόμηση. How to use calcium chloride in cheesemaking.
Η τέχνη της τυροκομίας – Ποιά είναι τα στάδια Πρό –...
Δείτε ποιά είναι η τέχνη της τυροκομίας - Ποιό είναι το στάδιο Προ? Ποιό είναι το στάδιο Κατά? Ποιό είναι το στάδιο Μετά? -...
LATEST ARTICLES
Δείτε με ποιό τρόπο φτιάχνω το φιλανδικό ζυμωμένο γάλα Viili χρησιμοποιώντας καλλιέργειες εκκίνησης (starter cultures) με την μορφή DVS – Αυτή είναι η συνταγή για το ζυμωμένο γάλα Viili με προέλευση από την Φινλανδία
Το Viili είναι ένα ζυμωμένο γάλα...
Τί μπορεί να συμβαίνει, όταν, εμείς προσθέτουμε την ''Μαγιά'' στο γάλα, αλλά, αυτό, το γάλα δεν ξινίζει - Δείτε, αναλυτικά, όλες τις αιτίες
Αυτό το άρθρο αποτελεί συνέχεια του άρθρου: Πρόσθεσα ''Μαγιά'', αλλά το γάλα δεν ξινίζει! Γιατί? Μέρος 1ο
Εγώ πρόσθεσα...
Φτιάχνω προβιοτικό ρόφημα με μπιφιντομπακτήρια - bifidobacteria, χρησιμοποιώντας ως ΄΄Μαγιά΄΄ μια μικρή ποσότητα από ένα ήδη παρασκευασμένο προβιοτικό γαλακτοκομικό προϊόν του εμπορίου
Ελάτε να δούμε με ποιό απλό τρόπο, εμείς μπορούμε να φτιάξουμε ένα προβιοτικό προϊόν στην κουζίνα μας, χρησιμοποιώντας...
Προβιοτικά γαλακτοκομικά προϊόντα activia – Τί θα πρέπει να ξέρω?
Προβιοτικά προϊόντα activia - Τί είναι η activia?
Η activia είναι μία μάρκα η οποία έχει κατοχυρωθεί, και προωθείται από την Danone.
H Danone μια παγκοσμίου βεληνεκούς εταιρίας παραγωγής γιαουρτοειδών προϊόντων.
Με το...
Ένα προϊόν του εμπορίου περιέχει προβιοτικούς μικροοργανισμούς, αλλά μπορεί να μην θεωρείται προβιοτικό!
Ποιό προϊόν του εμπορίου θεωρείται προβιοτικό? Η λέξη ''προβιοτικό'' φαίνεται ότι δελεάζει τους καταναλωτές
Στα ράφια των γαλακτοκομικών στις υπεραγορές υπάρχουν διάφορα προϊόντα.
Όλα αυτά τα προϊόντα έχουν εντυπωσιακές...
Λακτόζη και Γαλακτόζη στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Πόση γαλακτόζη περιέχουν τα τυριά? Πόση λακτόζη περιέχουν τα όξινα γάλατα?
Ποιά Ζυμωμένα γάλατα υπάρχουν στην Νορβηγία? Κεφίρ, ξινόγαλα, βουτυρόγαλα στην νορβηγική αγορά.
Δείτε ποιοί είναι οι 3 τρόποι με τους οποίους εγώ φτιάχνω κεφίρ. I am making kefir beverage with 3 different ways.
Φτιάχνω ένα καινοτόμο προβιοτικό ζυμωμένο ποτό. Συμβουλές για τους επίδοξους παρασκευαστές αλλά και τους εν δυνάμει καταναλωτές
Δείτε με ποιό τρόπο φτιάχνω σπιτικό ποτό κεφίρ χρησιμοποιώντας γαλακτοκομικές οικιακές καλλιέργειες εκκίνησης DVS.
Λακτόζη και Δυσανεξία στην Λακτόζη – Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε
Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζω όταν φτιάχνω ζυμωμένα τρόφιμα και ποτά - Πού ακριβώς εμένα θα με βοηθήσει ο ιστότοπος fermentist.gr?
Φτιάχνω ζυμωμένα τρόφιμα και ποτά - Ποιός είναι ο fermentist?
Η δημιουργία των ζυμωμένων (fermented) τροφίμων και ποτών προυποθέτει...
Με ποιό τρόπο φτιάχνω ένα αφρώδες όξινο προβιοτικό αλκοολούχο γάλα? Δείτε το πώς θα εμπλέξω ενεργά τους ζυμομύκητες και την αλκοολική ζύμωση στην παρασκευή των γαλακτοκομικών προϊόντων
Φτιάχνω ένα αφρώδες όξινο προβιοτικό αλκοολούχο γάλα – Θα χρησιμοποιήσω γάλα χωρίς λακτόζη?
Εμείς...
Τί είναι τα υποκατάστατα της πυτιάς? Πού διαφέρουν τα υποκατάστατα της πυτιάς με την ίδια την πυτιά?
Ποιά είναι τα υποκατάστατα της πυτιάς? Η ιστορία του πρώτου τυριού
Δεν είναι γνωστό, ούτε το πώς, αλλά, ούτε και το πότε, ανακαλύφθηκε, ή...
Γιατί εγώ θα πρέπει να χρησιμοποιώ το θερμόμετρο στην οικιακή παρασκευή των γαλακτοκομικών προϊόντων? Τί είδους θερμόμετρο χρειάζομαι? Τί θα πρέπει να προσέξω, όταν, εγώ χρησιμοποιώ το θερμόμετρο? Με ποιό τρόπο εγώ καλιμπράρω το θερμόμετρο?
Γιατί εγώ χρησιμοποιώ το θερμόμετρο...
Ελάτε στα Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας SΑ – Μαθαίνω τα πάντα για την άλμη
Webinars - Learning the right way to make a brine
Δείτε με ποιό τρόπο γίνεται η παρασκευή των τυριών με την Όξυνση και με την Υψηλή Θερμική Επεξεργασία του γάλακτος - Αναλυτικά όλος ο τρόπος παρασκευής
Με ποιό τρόπο γίνεται η παρασκευή των τυριών με την Όξυνση και με την...
Τυρί Μπάτζος και τυρί Μανούρι - Δείτε με ποιό τρόπο σχετίζεται το τυρί Μπάτζος με το τυρί Μανούρι
Τυρί Μπάτζος και τυρί Μανούρι - Τί είδους τυρί είναι το τυρί Μπάτζος?
Το τυρί Μπάτζος (ή Μπάτζιος), είναι ημίσκληρο έως σκληρό τυρί,...
Ποιά είδη από τα οξυγαλακτικά βακτήρια τα οποία ανήκουν στο Γένος Lactococcus μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην γαλακτοκομία?
Οξυγαλακτικά Βακτήρια του Γένος Lactococcus στην γαλακτοκομία - Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά των μικροοργανισμών, οι οποίοι ανήκουν στο γένος Lactococcus
Οι μικροοργανισμοί, οι οποίοι...
Πόση ποσότητα Μαγιάς – ζυμομυκήτων θα πρέπει να προσθέσω για να ξεκινήσει μια αλκοολική ζύμωση? Τί θα πρέπει να ξέρω?
Ποσότητα Μαγιάς και αλκοολική ζύμωση – Τί είναι pitching?
Έχουμε αναφέρει ότι η αλκοολική ζύμωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή...
Οξυγαλακτικά Βακτήρια στα Γαλακτοκομικά Προϊόντα - Τί είναι τα οξυγαλακτικά βακτήρια? Ποιός είναι ο ρόλος των οξυγαλακτικών βακτηρίων στην παρασκευή των γαλακτοκομικών προϊόντων?
Τα οξυγαλακτικά βακτήρια μεταβολίζουν την λακτόζη, του γάλακτος, και παράγουν γαλακτικό οξύ
Τα βακτήρια, τα οποία συμμετέχουν στην...
Τυρί Φέτα και τυρί Τελεμές - Ποιές ομοιότητες αλλά και ποιές διαφορές έχει το τυρί Φέτα σε σχέση με το τυρί Τελεμές?
Τυρί Φέτα και τυρί Τελεμές – Ποιές είναι οι ομοιότητες αυτών των δύο τυριών?
Τόσο το τυρί Φέτα όσο...
Από την αγάπη στα γαϊδουράκια έως την παραγωγή προϊόντων από γάλα όνου
Χλωριούχο ασβέστιο στην τυροκόμηση. How to use calcium chloride in cheesemaking.
Φτιάχνω βούτυρο και ξινόγαλα με παραδοσιακό τρόπο. I am making traditional butter and buttermilk.
Δείτε το τί πετυχαίνω με την προσθήκη σακχάρων κατά την στιγμή της εμφιάλωσης των αλκοολούχων ζυμωμένων ποτών - Τί σημαίνει η διαδικασία bottle refermentation (bottle conditioning)?
Προσθήκη σακχάρων κατά την στιγμή της εμφιάλωσης των αλκοολούχων ζυμωμένων ποτών - Γιατί κάνω...
Φτιάχνω τυρί Γαλοτύρι - Τί τυρί είναι το τυρί Γαλοτύρι? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Γαλοτύρι? Με ποιο τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί?
Φτιάχνω τυρί Γαλοτύρι - Γενική περιγραφή του τυριού Γαλοτύρι
Το Γαλοτύρι είναι ένα μαλακό, λευκό, επιτραπέζιο Π.Ο.Π....
Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Αγράφων - Τί τυρί είναι το τυρί Γραβιέρα Αγράφων? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Γραβιέρα Αγράφων? Με ποιο τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί?
Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Αγράφων - Γενική περιγραφή του τυριού Γραβιέρα Αγράφων
Το τυρί Γραβιέρα...
Να η καλύτερη συνταγή όταν φτιάχνω αϊράνι ή αριάνι με βότανα και μπαχαρικά. I am making ayran beverage by using herbs and spices.
https://www.youtube.com/watch?v=fjXHxqSJFw8
Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Νάξου - Τί τυρί είναι το τυρί Γραβιέρα Νάξου? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Γραβιέρα Νάξου? Με ποιο τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί?
Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Νάξου - Γενική περιγραφή του τυριού Γραβιέρα Νάξου
Το τυρί Γραβιέρα...
Φτιάχνω τυρί Καλαθάκι Λήμνου - Τί τυρί είναι το τυρί Καλαθάκι Λήμνου ? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Καλαθάκι Λήμνου? Με ποιό τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί?
Γενική περιγραφή του τυριού Καλαθάκι Λήμνου
Το τυρί Καλαθάκι Λήμνου, είναι ένα μαλακό,...
Φτιάχνω τυρί Κασέρι - Τί τυρί είναι το τυρί Κασέρι? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Κασέρι? Με ποιό τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί?
Φτιάχνω τυρί Κασέρι - Γενική περιγραφή του τυριού Κασέρι
Το τυρί Κασέρι είναι ένα σκληρό τυρί Π.Ο.Π.,...
Φτιάχνω τυρί Κατίκι Δομοκού - Τί είδους τυρί είναι το τυρί Κατίκι Δομοκού ? Σε ποιά περιοχή φτιάχνεται, αυτό, το τυρί?
Φτιάχνω τυρί Κατίκι Δομοκού - Γενική Περιγραφή
Το τυρί Κατίκι παράγεται στο Οροπέδιο Όθρυς στην περιοχή Δομοκού και είναι τυρί...
Τί είναι η αλκοολική ζύμωση? Ποιά είναι η σημασία της αλκοολικής ζύμωσης στην παραγωγή των γαλακτοκομικών προϊόντων?
Τί είναι η Αλκοολική ζύμωση?
Γενικά, η αλκοολική ζύμωση είναι μια πολύπλοκη βιοτεχνολογική διαδικασία.
Κατά την διεργασία της αλκοολικής ζύμωσης, σάκχαρα, (C6H12O6), όπως, είναι, η...
Φτιάχνω τυρί Κεφαλογραβιέρα - Τί τυρί είναι το τυρί Κεφαλογραβιέρα? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Κεφαλογραβιέρα? Με ποιό τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί?
Φτιάχνω τυρί Κεφαλογραβιέρα - Γενική περιγραφή του τυριού Κεφαλογραβιέρα
Το τυρί Κεφαλογραβιέρα είναι ένα σκληρό επιτραπέζιο τυρί...
Φτιάχνω τυρί Κοπανιστή - Τί τυρί είναι το τυρί Κοπανιστή ? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Κοπανιστή? Με ποιό τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί?
Φτιάχνω τυρί Κοπανιστή - Γενική περιγραφή του τυριού Κοπανιστή
Το τυρί Κοπανιστή, είναι ένα μαλακό, αλμυρό...
Φτιάχνω τυρί Λαδοτύρι Μυτιλήνης - Τί τυρί είναι το τυρί Λαδοτύρι Μυτιλήνης? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Λαδοτύρι Μυτιλήνης? Με ποιο τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί?
Φτιάχνω τυρί Λαδοτύρι Μυτιλήνης - Γενική περιγραφή του τυριού Λαδοτύρι Μυτιλήνης
Το τυρί Λαδοτύρι...
Δείτε ποιοί παράγοντες θα επηρεάσουν την έκταση και τον βαθμό της αλκοολικής ζύμωσης κάθε φορά όταν εγώ φτιάχνω αλκοολούχα ζυμωμένα ποτά
Φτιάχνω αλκοολούχα ζυμωμένα ποτά – Εμένα με ενδιαφέρει να μπορώ να ελέγχω την πρόοδο της ζύμωσης
Τα ζυμωμένα τρόφιμα και...
Φτιάχνω τυρί Μανούρι - Τί τυρί είναι το τυρί Μανούρι? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Μανούρι? Με ποιό τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί?
Γενική περιγραφή του τυριού Μανούρι
Το τυρί Μανούρι είναι ένα εκλεκτό τυρί τυρογάλακτος, και αποτελεί ένα Π.Ο.Π....