Home Αλάτισμα Τυριών Ελάτε στα Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας SΑ – Μαθαίνω τα πάντα για...

Ελάτε στα Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας SΑ – Μαθαίνω τα πάντα για την άλμη

17
0
πρωτοσέλιδο - Ελάτε στα Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας SΑ – Μαθαίνω τα πάντα για την άλμη

Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας SΑ – Μαθαίνω τα πάντα για την άλμη

Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας – Γιατί θα πρέπει να αλατίσω τα τρόφιμα?

Το αλάτισμα των τροφίμων αποτελεί, εδώ και χιλιάδες χρόνια, μια κοινή, αλλά, και εύκολη πρακτική, για την διατήρηση των τροφίμων.

Αλλά, το αλάτισμα των τροφίμων, δεν εξυπηρετεί μόνον αυτό.

Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας
Όταν λέμε αλάτι, συνήθως, εμείς εννοούμε το χλωριούχο νάτριο, (NaCl). Παρόλα αυτά υπάρχουν διάφορα είδη άλατος όπως, είναι το χλωριούχο ασβέστιο (CaCl2), το χλωριούχο κάλιο, (KCl), κ.α. Επιπλέον, εγώ θα πρέπει να ξέρω τί άλλα συστατικά περιέχονται στο αλάτι το οποίο θα χρησιμοποιήσω για την παρασκευή άλμης.

Το αλάτι, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα, του τροφίμου.

Η αλατότητα, (saltiness), την οποία θα αποκτήσει,  το τρόφιμο, θα προωθήσει το flavor του τελικού προϊόντος.

Άρα, θα το αλάτι θα επιδράσει και στην αύξηση της τιμής πώλησης του τροφίμου.

Υπάρχουν δύο κύριοι τρόποι αλατίσματος.

Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας
Τί σημαίνει άλμη 7%?, τί σημαίνει άλμη 18%? Στα σεμινάρια θα δούμε με ποιό τρόπο φτιάχνουμε μιά άλμη επιθυμητής αλατοπεριεκτικότητας.

Το ξηρό αλάτισμα και το υγρό αλάτισμα.

Το υγρό αλάτισμα γίνεται με την εμβάπτιση του τροφίμου μέσα σε άλμη.

Δείτε: ΤΟ BLOG ΜΑΣ— Προϊόντα με βάση το γάλα — Τυριά —- Παρασκευή Τυριών — Αλάτισμα Τυριών

Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας – Γιατί εγώ θα πρέπει να ξέρω να φτιάχνω την σωστή άλμη?
Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας
Με ποιό τρόπο κινείται το αλάτι μέσα στην μάζα του σκληρού τυριού? Πόσο χρονικό διάστημα θα απαιτηθεί ώστε το αλάτι της άλμης να φτάσει στο κέντρο του τυριού? Η αλατοπεριεκτικότητα της άλμης μπορεί να μεταβληθεί? Τί θα πρέπει να ξέρω?

Με ποιό τρόπο κινείται το αλάτι μέσα στην μάζα του σκληρού τυριού? Πόσο χρονικό διάστημα θα απαιτηθεί ώστε το αλάτι της άλμης να φτάσει στο κέντρο του τυριού? Η αλατοπεριεκτικότητα της άλμης μπορεί να μεταβληθεί? Τί θα πρέπει να ξέρω?

Πολλοί, από εσάς, ασχολείστε με το υγρό αλάτισμα των εδώδιμων προϊόντων.

Τα τυριά, το κρέας, το ψάρι, αλλά, και, πολλά, άλλα τρόφιμα απαιτείται να εμβαπτιστούν σε άλμη.

Είμαστε, όμως, σίγουροι ότι, εμείς ξέρουμε να φτιάξουμε την σωστή άλμη?

Δεν είναι κρίμα, όταν, το φαγητό μας αποτυγχάνει, επειδή, η άλμη, στην οποία, εμείς είχαμε, προηγουμένως, τα τρόφιμά μας, δεν ήταν η κατάλληλη?

Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας
Μπορεί το μικροβιακό φορτίο της άλμης να αυξάνει κατά την αποθήκευση? Τί είδους μικροοργανισμοί επικρατούν σε μία άλμη? Με ποιό τρόπο το μικροβιακό φορτίο της άλμης θα επηρεάσει το τυρί? Ελάτε στα διαδικτυακά σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας.

Μπορεί το μικροβιακό φορτίο της άλμης να αυξάνεικατά την αποθήκευση? Τί είδους μικροοργανισμοί επικρατούν σε μία άλμη? Με ποιό τρόπο το μικροβιακό φορτίο της άλμης θα επηρεάσει το τυρί? Ελάτε στα διαδικτυακά σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας.

Η κατάσταση, βέβαια, είναι πολύ σοβαρότερη, όταν, ως επαγγελματίες, αντιλαμβανόμαστε ότι, η ποιότητα των παραγομένων προϊόντων μας έχει υποβαθμιστεί, γιατί, ακριβώς, η άλμη μας δεν ήταν η κατάλληλη.

Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας – Πώς θα ελέγξω εάν εγώ έφτιαξα την σωστή άλμη?

Έστω ότι εγώ έφτιαξα μια άλμη με την σωστή αλατοπεριεκτικότητα.

Τι γίνεται, όμως, εάν, έχω συμπύκνωση λόγω εξάτμισης του νερού?

Τί είδους αλάτι θα πρέπει να χρησιμοποιήσω για την παρασκευή άλμης? Τί είδους αλάτι θα πρέπει να χρησιμοποιήσω όταν προσθέτω απευθείας αλάτι στο γάλα? 

Τί είδους αλάτι θα πρέπει να χρησιμοποιήσω για την παρασκευή άλμης? Τί είδους αλάτι θα πρέπει να χρησιμοποιήσω όταν προσθέτω απευθείας αλάτι στο γάλα?

Τί γίνεται, όμως, εάν, θέλω να αραιώσω, αυτήν, την άλμη, αλλά, εγώ δεν έχω ευχέρεια με τους αριθμητικούς υπολογισμούς?

Εγώ μπορώ να μετρήσω με κάποια συσκευή την αλατοπεριεκτικότητα της άλμης μου?

Δείτε: ΤΟ BLOG ΜΑΣ—Προϊόντα με βάση το γάλα — Τυριά —- Άλμη

Τί κάνω όταν η άλμη παρουσιάζει προβλήματα?

Στην άλμη αναπτύσσονται διάφοροι μικροοργανισμοί.

Αυτοί οι μικροοργανισμοί, καθώς και τα προϊόντα μεταβολισμού τους, μπορεί να υποβαθμίσουν την ποιότητα των προϊόντων μας.

Με ποιό τρόπο, όμως, εγώ θα αναγνωρίσω τα προβλήματα, τα οποία θα δημιουργηθούν?

Με ποιό τρόπο εγώ θα αντιμετωπίσω, αυτά, τα προβλήματα?

Ελάτε τώρα στα Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας SΑ – Μαθαίνω τα πάντα για την άλμη

Με ποιούς τρόπους μπορώ να μετρώ την αλατοπεριεκτικότητα μιας άλμης? Ελάτε στα διαδικτυακά σεμινάρια Τυροκομίας.
πρωτοσέλιδο - Μετράω την αλατοπεριεκτικότητα σε άλμη με Διαθλασίμετρο – Τι πρέπει να γνωρίζω?
Με ποιούς τρόπους μπορώ να μετρώ την αλατοπεριεκτικότητα μιας άλμης? Ελάτε στα διαδικτυακά σεμινάρια Γαλακτοκομίας.

Τα Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας SΑ – Μαθαίνω τα πάντα για την άλμη αποτελούν μια ΣΕΙΡΑ σεμιναρίων, τα οποία αφορούν την παρασκευή, τον έλεγχο, αλλά, και, την διαχείριση της άλμης.

Σε ποιούς απευθύνονται, αυτά, τα σεμινάρια?

Ποιοί είναι οι στόχοι, αυτών, των σεμιναρίων?

Τί προοπτική προσφέρεται, σε όποιον παρακολουθήσει, αυτήν, την σειρά των σεμιναρίων?

Δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης?

Δίνονται Σημειώσεις?

Ποιό είναι το κόστος, αυτών, των σεμιναρίων?

Πόση είναι η χρονική διάρκεια, αυτών, των σεμιναρίων?

Δείτε: Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας SA – Μαθαίνω τα πάντα για την άλμη

Κάντε την σωστή επιλογή

Δηλώστε συμμετοχή

Καλέστε μας  +30 / 6977369718

                   +357 / 99042377

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Previous articleΔείτε με ποιό τρόπο γίνεται η παρασκευή των τυριών με την Όξυνση και με την Υψηλή Θερμική Επεξεργασία του γάλακτος
Next articleΤί θα πρέπει να ξέρω όταν εγώ χρησιμοποιώ θερμόμετρο στην Οικιακή Παρασκευή Γαλακτοκομικών Προϊόντων

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here