Home Γαλακτοπαραγωγικά Ζώα Ποιές είναι οι 8 γαλακτοπαραγωγικότερες φυλές αγελάδων στον κόσμο

Ποιές είναι οι 8 γαλακτοπαραγωγικότερες φυλές αγελάδων στον κόσμο

52
0
πρωτοσέλιδο - Ποιές είναι οι 8 γαλακτοπαραγωγικότερες φυλές αγελάδων στον κόσμο

Δείτε ποιές είναι οι γαλακτοπαραγωγικότερες φυλές αγελάδων στον κόσμο – Αλήθεια, πόσο γάλα μπορεί να παράξει η αγελάδα?

Οι 8 γαλακτοπαραγωγικότερες φυλές αγελάδων στον κόσμο – Φυλή Holstein

Η ονομασία της φυλής αυτής, των αγελάδων, είναι Holstein-Friesian ή Friesian.

Οι αγελάδες, οι οποίες ανήκουν, στην φυλή, αυτή, είναι οι γαλακτοπαραγωγικότερες στον κόσμο.

Οι αγελάδες Friesian δεν μένουν, όμως, μέχρι εκεί.

Οι αγελάδες, της φυλής Holstein, αποτελούν το γαλακτοπαραγωγικότερο οικιακό ζώο παγκοσμίως.

Αγελάδες της φυλής Holstein-Friesian.

Οι αγελάδες, αυτές παράγουν 11.800 κιλά γάλα ετησίως.

Αγελάδα, της φυλής Holstein (VG-88 Selz-Pralle Aftershock 3918), στο Wisconsin, Η.Π.Α., έδωσε 35.457 κιλά γάλα σε ένα έτος.

Δείτε: Πόσο γάλα μπορεί να παράξει μια αγελάδα γαλακτοπαραγωγής?

Φανταστείτε ότι, αρκεί μία τέτοια αγελάδα, για να τροφοδοτήσει μια πόλη.

Η χώρα προέλευσης, της φυλής Holstein, είναι η Ολλανδία.

Οι 8 γαλακτοπαραγωγικότερες φυλές αγελάδων στον κόσμο – Φυλή Norwegian Red

Οι αγελάδες, οι οποίες ανήκουν στην φυλή Norwegian Red, παράγουν 10.000 κιλά γάλα, σε 365 ημέρες.

Τα ζώα, αυτά, μπορούν και ανθίστανται σε ασθένειες, και επιβιώνουν σε όλες τις κλιματικές συνθήκες.

Αγελάδα της φυλής Kostroma.

Το γάλα, των αγελάδων, αυτών, φημίζεται για την υψηλή περιεκτικότητα, σε στερεά συστατικά.

Δείτε: Εάν μπορούσα ποιό γάλα θα διάλεγα?

Η χώρα προέλευσης, αυτών, των ζώων, είναι η Νορβηγία.

Οι 8 γαλακτοπαραγωγικότερες φυλές αγελάδων στον κόσμο – Φυλή Kostroma

Οι αγελάδες, της φυλής Kostroma, χαρακτηρίζονται από, την μεγάλη διάρκεια ζωής, η οποία φτάνει τα 25 έτη.

Τα ζώα, αυτά, παράγουν 10.000 κιλά γάλα ετησίως.

Η χώρα προέλευσης, αυτών, των αγελάδων, είναι η Ρωσία, και συγκεκριμένα, η περιοχή Kostroma (Kostroma Oblast).

Οι 8 γαλακτοπαραγωγικότερες φυλές αγελάδων στον κόσμο – Φυλή Brown Swiss
Αγελάδα της φυλής Brown Swiss.

Η φυλή, των αγελάδων, Brown Swiss είναι πολύ γνωστή.

Το γάλα, των αγελάδων, αυτών, χρησιμοποιείται στην παρασκευή τυριών.

Πρόκειται για μια αρχαία φυλή αγελάδων, της περιοχής των Άλπεων.

Τα ζώα, αυτά, είναι ήσυχα και ευκολοδιαχειρίσιμα.

Οι αγελάδες, αυτές, παράγουν 9.000 κιλά γάλα το χρόνο.

Η χώρα προέλευσης, αυτών, των αγελάδων, είναι η Ελβετία.

Οι 8 γαλακτοπαραγωγικότερες φυλές αγελάδων στον κόσμο – Φυλή Swedish Red

Οι αγελάδες, της φυλής Swedish Red, παράγουν 8.000 κιλά γάλα ετησίως.

Αγελάδες της φυλής Ayrshire.

Η φυλή, αυτή, φημίζεται για την ευρωστία, και την μακροβιότητα.

Η χώρα προέλευσης, αυτών, των αγελάδων, είναι η Σουηδία.

Οι 8 γαλακτοπαραγωγικότερες φυλές αγελάδων στον κόσμο – Φυλή Ayrshire

Η φυλή, των αγελάδων, Ayrshire παράγει 7.830 κιλά γάλα σε 365 ημέρες.

Πρόκειται για εξαιρετικά δυνατά ζώα, τα οποία ανατρέφονται εύκολα.

Οι αγελάδες, αυτές, μπορεί να εμφανισθούν και με την ονομασία φυλή Dunlop.

Αγελάδα της φυλής Guernsey.

Η χώρα προέλευσης, αυτών, των αγελάδων, είναι η Σκωτία.

Οι 8 γαλακτοπαραγωγικότερες φυλές αγελάδων στον κόσμο – Φυλή Angeln

Οι αγελάδες, της φυλής, αυτής, παράγουν 7.570 κιλά γάλα ετησίως.

Η φυλή, αυτή, φημίζεται για την υψηλή λιποπεριεκτικότητα του γάλακτος.

Η χώρα προέλευσης, αυτών, των αγελάδων, είναι η Γερμανία (Angeln, Schleswig-Holtein).

Οι 8 γαλακτοπαραγωγικότερες φυλές αγελάδων στον κόσμο – Φυλή Guernsey

Η φυλή, αυτή, παράγει 7.360 κιλά γάλα σε 365 ημέρες.

Οι αγελάδες, αυτές, δίνουν την υψηλότερη αναλογία Α2 γάλακτος, από, όλες τις γαλακτοπαραγωγικές φυλές.

Η χώρα προέλευσης, αυτών, των αγελάδων, είναι η Αγγλία.

Δείτε περισσότερα:

Milk production and fertility in cattle. Berry DP, Friggens NC, Lucy M, Roche JR. 2016. Annu Rev Anim Biosci. 4:269–290.

Use of herd management programmes to improve the reproductive performance of dairy cattle. McDougall S, Heuer C, Morton J, Brownlie T. 2014. Animal 8:199–210

Extended lactation in high-yielding dairy cows. II. Effects on milk production, udder health, and body measurements. Niozas G, Tsousis G, Malesios C, Steinhöfel I, Boscos C, Bollwein H, Kaske M. 2019. J Dairy Sci. 102:811–823. 

Previous articleΨύξη και Θέρμανση του γάλακτος – Αυτά είναι τα αρχέγονα όπλα στον πόλεμο με τους μικροοργανισμούς
Next articleΠόση πυτιά πρέπει να προσθέσω στο γάλα μου?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here