Home Αποκορύφωση Γάλακτος Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Τί θα πρέπει οπωσδήποτε να...

Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Τί θα πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε πριν τους θέσετε σε λειτουργία!

84
0
πρωτοσέλιδο - Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Τι θα πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε πριν τους θέσετε σε λειτουργία!

Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Τί θα πρέπει οπωσδήποτε εγώ να ξέρω? Πού θα πρέπει να προσέχω?

Τί δουλειά κάνει ο Κορυφολόγος – Διαχωριστής Κρέμας γάλακτος

Ο Κορυφολόγος Γάλακτος, ή Διαχωριστής Κρέμας, ή Αποκορυφωτής, (cream separator), είναι ένα μηχάνημα, απαραίτητο, για όποιον θέλει να ασχοληθεί, με την επεξεργασία, και την παρασκευή των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Ο Κορυφολόγος Γάλακτος αποκορυφώνει – διαχωρίζει το γάλα σε α) κρέμα γάλακτος, και, σε β) άπαχο γάλα.

Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Τί θα πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε πριν τους θέσετε σε λειτουργία!
Μικρός κορυφολόγος γάλακτος. Αυτό, το μηχάνημα έχει μικρό μέγεθος, και μικρό βάρος.

Από μία έξοδο, του μηχανήματος, εξέρχεται η κρέμα, και από την άλλη έξοδο, εξέρχεται το άπαχο γάλα.

Δείτε: Αποκορυφωτής γάλακτος – Με ποιό τρόπο λειτουργεί ένας κορυφολόγος γάλακτος?

Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος Κρέμας

Οι μικροί κορυφολόγοι γάλακτος και διαχωριστές κρέμας εμφανίζουν πολλά πλεονεκτήματα.

Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Τί θα πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε πριν τους θέσετε σε λειτουργία!
Ο συχνός, και σωστός καθαρισμός, των εξαρτημάτων, θα αυξήσει την διάρκεια ζωής του μικρού κορυφολόγου μας. Πριν θέσουμε σε λειτουργία το μηχάνημα, εμείς απαιτείται να δούμε προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήσης.

Δείτε: Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος – Διαχωριστές Κρέμας – 6 σημαντικοί λόγοι για να τους επιλέξω

Παρόλο, λοιπόν, πού, αυτοί, οι κορυφολόγοι γάλακτος κερδίζουν το ενδιαφέρον, των καταναλωτών, εντούτοις, χρειάζεται προσοχή στην λειτουργία, αυτών, των συσκευών.

Για να δούμε εν συντομία τί θα πρέπει εγώ να ξέρω και τί θα πρέπει εγώ να προσέχω.

Η λειτουργία του αποκορυφωτή γάλακτος είναι πολύ απλή. Μεταφέρουμε το προς αποκορύφωση γάλα στο δοχείου εισόδου. Το δοχείο εισόδου βρίσκεται στο επάνω τμήμα της συσκευής.
Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Εγώ θα πρέπει να δώσω έμφαση στον σωστό τρόπο καθαρισμού του μηχανήματος

Εμείς προσέχουμε, έτσι ώστε, όλα τα τμήματα, του μηχανήματος, να είναι καθαρά, πριν τα συνδέσουμε (συναρμολογήσουμε), μεταξύ τους.

Για αυτό, εμείς φροντίζουμε να πλένουμε, τα αποσπώμενα τμήματα, του κορυφολόγου, χρησιμοποιώντας ζεστό νερό και σαπούνι, ή, άλλο απορρυπαντικό, αμέσως, μετά την ολοκλήρωση της αποκορύφωσης.

Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Τί θα πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε πριν τους θέσετε σε λειτουργία!
Στην συσκευασία κάθε μικρού κορυφολόγου εμπεριέχεται και ειδικό κλειδί με την βοήθεια του οποίου, εμείς μπορούμε να ρυθμίζουμε την περιεκτικότητα σε λιπαρά της κρέμας.

Με τον επιμελή καθορισμό, των επιφανειών, εμείς θα αποφύγουμε το προοδευτικό φράξιμο των οπών, των εξαρτημάτων, αυτού, του μηχανήματος.

Ακολούθως, με τον επιμελή καθορισμό, των επιφανειών, εμείς θα μεγιστοποιήσουμε την αποτελεσματικότητα, του κορυφολόγου μας.

Τί θα πρέπει να προσέχω
Προσοχή στον επιμελή καθαρισμό των τμημάτων της συσκευής. Όταν φράξουν οι δίοδοι στα δισκάκια, του μηχανήματος, τότε η αποκορύφωση του γάλακτος παύει να είναι αποτελεσματική. Κατά τακτά χρονικά διαστήματα, εμείς θα πρέπει να σταματάμε την συσκευή και να καθαρίζουμε, αυτά, τα δισκάκια!

Το ηλεκτρικό μοτέρ, και όλα τα ηλεκτρικά μέρη, δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή με νερό.

Εάν το γάλα, ή, η κρέμα γάλακτος παραμείνουν, επάνω στις επιφάνειες, για κάποιο χρονικό διάστημα, τότε, αυτό, το γάλα ή η κρέμα γάλακτος μπορεί, να σχηματίσουν μια κρούστα.

Η κρούστα αυτή μπορεί να μην καθαρίζει πολύ εύκολα.

Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Τί θα πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε πριν τους θέσετε σε λειτουργία!
Αρχικά, εμείς θερμαίνουμε το γάλα σε μια θερμοκρασία, περίπου, 37°C με 43°C.

Προσοχή! Για την αφαίρεση, αυτής, της κρούστας, εσείς μην χρησιμοποιείτε αιχμηρά αντικείμενα καθαρισμού.

Εάν εσείς χρησιμοποιήσετε αιχμηρά αντικείμενα καθαρισμού, τότε, ειδικά, οι γαλβανωμένες επιφάνειες των περιστρεφόμενων δίσκων μπορεί να φθαρούν σημαντικά.

Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Το γάλα, το οποίο εισέρχεται στον κορυφολόγο θα πρέπει να είναι ελαφρώς ζεστό
Πριν μεταφέρουμε το γάλα στο δοχείο εισόδου, η ράβδος βρίσκεται σε τέτοια θέση ώστε δεν υπάρχει έξοδος διαφυγής για το εισερχόμενο γάλα. Όταν, το γάλα μεταφερθεί στο δοχείο εισόδου, εμείς στρίβουμε την ράβδο σε τέτοια θέση ώστε να εμφανισθεί το άνοιγμα και ακολούθως, το γάλα να μπορεί να κινηθεί προς τα κάτω με την επίδραση της βαρύτητας. Να θυμόμαστε: α) Το γάλα θα πρέπει να είναι ζεστό και β) εμείς θα ανοίξουμε την τάπα εισόδου μόνον όταν το μηχάνημα αποκτήσει την σωστή ταχύτητα περιστροφής.

Το γάλα, το οποίο θέλουμε να αποκορυφώσουμε , θα πρέπει να έχει θερμοκρασία,  περίπου, 35°C, (35° – 40°C).

Ο διαχωρισμός του γάλακτος, δεν θα γίνει, αποτελεσματικά, όταν, η θερμοκρασία, του γάλακτος, είναι χαμηλότερη από τους 30°C.

Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Θα ανοίξω την τάπα εισόδου μόνον όταν το μηχάνημα έχει αποκτήσει την σωστή ταχύτητα περιστροφής
Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Τί θα πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε πριν τους θέσετε σε λειτουργία!
Όταν η κρέμα έχει μεγάλη λιποπεριεκτικότητα, τότε, αυτή η κρέμα δεν ρέει εύκολα. Συνεπώς, εμείς θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ένα κουτάλι ώστε να απομακρύνουμε την κρέμα από το εσωτερικό του κορυφολόγου γάλακτος.

Αφού σιγουρευτούμε ότι η τάπα εισόδου είναι κλειστή, τότε, εμείς ρίχνουμε το γάλα μας στο δοχείο εισόδου.

Το δοχείο εισόδου βρίσκεται στο επάνω μέρος του κορυφολόγου.

Περιμένουμε κάποιο χρονικό διάστημα, (ορίζεται από τον κατασκευαστή), ώστε, το μηχάνημα να αποκτήσει την σωστή ταχύτητα περιστροφής, και μετά, εμείς ανοίγουμε την τάπα εισόδου.

Κρέμα γάλακτος έχει συσσωρευθεί στο εσωτερικό του τυμπάνου. Εμείς μπορούμε να συλλέξουμε αυτήν την κρέμα.
Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Κατά τακτά χρονικά διαστήματα, εμείς σταματάμε την λειτουργία, του κορυφολόγου και καθαρίζουμε τους δίσκους!

Εμείς θα πρέπει να σταματάμε την λειτουργία του κορυφολόγου, κάθε 30 λεπτά, και να καθαρίζουμε τα εξαρτήματα του χώρου, του τυμπάνου.

Σε διάφορα μοντέλα, προτείνεται, ο καθαρισμός, του μηχανήματος, να γίνεται κάθε 20 με 25 λίτρα γάλακτος.

Εάν εμείς αμελούμε να κάνουμε, αυτόν τον περιοδικό καθαρισμό, τότε, θα περιορισθεί η αποτελεσματικότητα του μηχανήματος.

Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Τί θα πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε πριν τους θέσετε σε λειτουργία!
Αρχικά, με την βοήθεια του νερού απομακρύνουμε τα μεγαλύτερα τμήματα της κρέμας. Η διαβροχή – ενυδάτωση θα διευκολύνει τον καθαρισμό των επιφανειών.

Δείτε το βίντεο: Πώς δουλεύω σωστά τον μικρό κορυφολόγο – Δείτε πώς αποκορυφώνω σωστά το γάλα μου

Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας –  Με ποιό τρόπο θα πάρω μια κρέμα γάλακτος με την λιποπεριεκτικότητα την οποία εγώ επιθυμώ?

Κάθε μικρός κορυφολόγος γάλακτος, φέρει μια βίδα, μέσω της οποίας, μπορούμε να ρυθμίσουμε την περιεκτικότητα σε λιπαρά της εξερχόμενης κρέμας.

Όταν, συναρμολογώ το μηχάνημα, εγώ θα πρέπει να τοποθετήσω τα εξαρτήματα στην σωστή θέση. Τα δισκάκια αποκορύφωσης διακρίνονται σε 2 τύπους. Δείτε, την ασυμμετρία σε οπές και εξογκώματα. Η τοποθέτηση στην βάση στήριξης γίνεται εναλλάξ.

Έστω, λοιπόν, ότι, την στιγμή, την οποία, εγώ πρωτολειτούργησα τον κορυφολόγο, αυτός, ο κορυφολόγος, εμένα μού έδινε μια κρέμα με π.χ., 10% σε λιπαρά.

Εάν, εγώ, θέλω μια κρέμα με μεγαλύτερη περιεκτικότητα, σε λιπαρά, π.χ., 15%, 20%, 40%, κ.ο.κ., τότε, εγώ θα πρέπει να στρέψω αυτήν την βίδα ρύθμισης προς τα δεξιά, (φορά του ρολογιού).

Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Τί θα πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε πριν τους θέσετε σε λειτουργία!
Όσο καλύτερος είναι ο καθαρισμός του γάλακτος τόσο αποτελεσματικότερη θα είναι και η λειτουργία της συσκευής. Εμείς θα πρέπει προηγουμένως να έχουμε φιλτράρει πολύ καλά το γάλα.

Εάν, αντίστοιχα, εγώ θέλω μια κρέμα με μικρότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά, τότε, εγώ θα πρέπει να στρέψω αυτήν την βίδα ρύθμισης προς τα αριστερά, (αντίθετη από την φορά του ρολογιού).

Δείτε το βίντεο: Αγορά μικρού κορυφολόγου γάλακτος ? Τί θα πρέπει οπωσδήποτε να ξέρω!

Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Πού θα μάθω όλες τις λεπτομέρειες?

Κάθε κατασκευαστής, μαζί με το μηχάνημα, παρέχει και εγχειρίδιο χρήσης, στο οποίο εγχειρίδιο, παρουσιάζονται όλες οι λεπτομέρειες για την λειτουργία, αυτού, του μηχανήματος, για τους όρους εγγύησης, πολιτικές επιστροφής, κ.λ.π.

Δείτε: Εγχειρίδια χρήσης για τα μοντέλα Motor Sich

 Δείτε: Εγχειρίδια χρήσης για τα μοντέλα Milky

Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Από πού να αγοράσω τους μικρούς κορυφολόγους γάλακτος?

Διαθέτουμε μικρούς κορυφολόγους γάλακτος σε πλήρως ανταγωνιστικές τιμές.

Επιπλέον, φέρνουμε την παραγγελία, ακριβώς στην πόρτα σας.

Σας καλούμε να συγκρίνετε τις τιμές μας με οποιονδήποτε άλλο προμηθευτή.

Η τεχνογνωσία, η εμπειρία και η αξιοπιστία μας, προβάλλεται, και αξιολογείται, καθημερινά, από εσάς, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιλέξτε και παραγγείλτε τον Κορυφολόγο Γάλακτος, τον οποίο, εσείς επιθυμείτε.

Δείτε ΕΔΩ τους κορυφολόγους γάλακτος, τους οποίους, εμείς διαθέτουμε.

Για οποιαδήποτε πληροφορία

Καλέστε μας  +30 / 6977369718

                    +357 / 99042377

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Previous articleΔείτε πώς κάνω τους σωστούς υπολογισμούς για να τυποποιήσω το γάλα μου
Next articleΜικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Από πού να τους αγοράσω?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here