Δείτε με ποιό τρόπο εγώ λειτουργώ ορθά έναν μικρό κορυφολόγο γάλακτος ώστε να αποκορυφώνω σωστά το γάλα μου
Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Αναλυτικά όλα τα βήματα της σωστής λειτουργίας
Αποκορυφώνω το γάλα με έναν Μικρό Κορυφολόγο Γάλακτος – Ο Διαχωριστής Κρέμας είναι απλός, απαραίτητος, αλλά…
Ο Κορυφολόγος Γάλακτος, ή Διαχωριστής Κρέμας, ή Αποκορυφωτής, (cream separator), είναι ένα μηχάνημα, απαραίτητο, για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την επεξεργασία, και την παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων.
Ειδικά, οι μικροί κορυφολόγοι, μπορούν να βρίσκονται σε κάθε νοικοκυριό, το οποίο αγαπά το γάλα.
Δείτε: Δείτε γιατί με την αγορά μικρών κορυφολόγων γάλακτος δίνουμε προοπτική στη ζωή μας
Η λειτουργία των μικρών κορυφολόγων γάλακτος είναι απλή.
Παρόλα αυτά, πρέπει να προσέξουμε ορισμένα πράγματα, ώστε, εμείς και να αποκορυφώσουμε, σωστά, το γάλα μας, αλλά, και να αυξήσουμε την διάρκεια ζωής, της συσκευής μας.
Το κορυφολογάκι μου θα πρέπει να πατά σε σταθερή και οριζόντια βάση
Το πρώτο πράγμα, το οποίομ εμείς θα πρέπει να κάνουμε, είναι να τοποθετήσουμε την συσκευή μας, πάνω σε μια σταθερή, αλλά, και οριζόντια βάση.
Αποκορυφώνω σωστά το γάλα μου με έναν μικρό κορυφολόγο γάλακτος όταν, εγώ έχω σταθερή ισχύ στην τροφοδοσία του μηχανήματος
Ο μικρός κορυφολόγος γάλακτος, ο οποίος λειτουργεί με ρεύμα, περιέχει έναν ηλεκτροκινητήρα.
Για την σωστή λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα, απαιτείται η τάση, του ηλεκτρικού ρεύματος, να είναι σταθερή, και, κοντά στα 220 Volt.
Όταν, επικρατεί κακοκαιρία ή όταν, εμείς λειτουργούμε πολλές ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι, (ηλεκτρική κουζίνα, ηλεκτρικός φούρνος, θερμοσίφωνας, κ.λ.π.), τότε, ο ηλεκτροκινητήρας, του κορυφολόγου γάλακτος, μπορεί να μην ”δουλεύει” με την ισχύ, η οποία καθορίζεται από τον κατασκευαστή, (συνήθως 60 Watt).
Για τον έλεγχο της λειτουργικής ισχύος, μπορούμε να συνδέσουμε τον μικρό κορυφολόγο μας, με ένα βατόμετρο, έναν μετρητή κατανάλωσης ενέργειας και ισχύος, (power calculator).
Όταν ο ηλεκτροκινητήρας θα αποκτήσει τις μέγιστες στροφές, (βλέπε παρακάτω), τότε, η ένδειξη στο βατόμετρο θα πρέπει να είναι κοντά στην ισχύ, την οποία δίνει ο κατασκευαστής.
Για παράδειγμα, εάν πρόκειται για συσκευή των 60 Watt, θα πρέπει να είμαστε, κοντά, στα 58 με 60 Watt.
Εάν το βατόμετρο δείξει, π.χ., 45 Watt, τότε, θα πρέπει να φροντίσουμε να διακόψουμε την κατανάλωση ενέργειας από άλλη πηγή στο σπίτι, (π.χ., την ηλεκτρική κουζίνα, το θερμοσίφωνα, κ.λ.π.).
Αποκορυφώνω το γάλα με έναν Μικρό Κορυφολόγο Γάλακτος– Η υγρασία του περιβάλλοντος χώρου θα παίξει ρόλο
Όταν, η υγρασία του περιβάλλοντος χώρου είναι πολύ υψηλή, άνω του 80%, τότε, εμείς θα πρέπει να αποφεύγουμε την λειτουργία της συσκευής.
Πολύ υψηλές τιμές υγρασίας,του περιβάλλοντος χώρου, θα επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα, της αποκορύφωσης του γάλακτος.
Αποκορυφώνω σωστά το γάλα μου με έναν μικρό κορυφολόγο γάλακτος όταν, εγώ έχω φροντίσει να θερμανθούν τα δισκάκια στο τύμπανο
Ο διαχωρισμός, του γάλακτος, είναι περισσότερο επιτυχημένος, όταν, τα δισκάκια, τα οποία βρίσκονται στο χώρο του τυμπάνου, έχουν ήδη ”ζεσταθεί” και έχουν μια θερμοκρασία, πολύ κοντά, σε αυτήν, την θερμοκρασία, του γάλακτος, το οποίο αποκορυφώνεται.
Για αυτό, εμείς μπορούμε, (ακριβώς πριν ρίξουμε το γάλα μας), να περάσουμε από τον μικρό κορυφολόγο μας, 2 με 3 λίτρα νερό, θερμοκρασίας, κοντά, στους 40°C.
Έτσι, τα δισκάκια μας θα αποκτήσουν και αυτά μια αντίστοιχη θερμοκρασία.
Το γάλα το οποίο εισέρχεται θα πρέπει να είναι ελαφρώς ζεστό και καλά φιλτραρισμένο
Αφού λοιπόν, ”ζεστάναμε” τα δισκάκια, του μηχανήματος, τώρα, εμείς είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε και το γάλα μας στον κορυφολόγο.
Τί θα πρέπει οπωσδήποτε να προσέχω!
Το γάλα το οποίο, εμείς θέλουμε να αποκορυφώσουμε θα πρέπει να έχει μια θερμοκρασία, περίπου, 37°C με 43°C.
Ο διαχωρισμός του γάλακτος, δεν θα γίνει αποτελεσματικά, όταν, η θερμοκρασία, αυτού, του γάλακτος είναι κάτω από τους 33°C, ή, όταν, η θερμοκρασία, αυτού, του γάλακτος είναι πάνω από τους 47°C.
Επίσης, το χρησιμοποιούμενο γάλα απαιτείται να είναι καλά φιλτραρισμένο – καθαρισμένο.
Αποκορυφώνω σωστά το γάλα μου με έναν μικρό κορυφολόγο γάλακτος όταν, εγώ αφήσω τον ηλεκτροκινητήρα να αποκτήσει τις στροφές
Καθαρίσαμε το γάλα μας.
Στη συνέχεια, εμείς ζεστάναμε, αυτό, το γάλα.
Τώρα, το γάλα μας, βρίσκεται στο δοχείο εισόδου, του μηχανήματος, και, αυτό, το γάλα, έχει μια θερμοκρασία περίπου 40°C.
Πότε, εμείς θα πρέπει να στρέψουμε την ράβδο, ώστε, να ανοίξει η δίοδος της τάπας εισόδου και το γάλα να περάσει (να κατέβει), προς το τύμπανο?
Εμείς θα πρέπει να περιμένουμε, κάποιο χρονικό διάστημα, (ορίζεται από τον κατασκευαστή), ώστε, το μηχάνημα (δηλαδή ο ηλεκτροκινητήρας του μηχανήματος) να αποκτήσει την σωστή ταχύτητα περιστροφής.
Συνήθως 2 λεπτά επαρκούν.
Τί θα πρέπει εγώ να θυμάμαι – Κατά τακτά χρονικά διαστήματα εμείς θα πρέπει να σταματάμε την λειτουργία του μηχανήματος για να καθαρίζουμε τα διάφορα τμήματα, αυτού, του μηχανήματος!
Κατά τακτά χρονικά διαστήματα, 1) εμείς θα πρέπει να σταματάμε την λειτουργία της συσκευής, 2) εμείς θα πρέπει να αποσυναρμολογούμε, την συσκευή, 3) εμείς θα πρέπει να καθαρίζουμε την συσκευή.
Αποκορυφώνω γάλα με Μικρό Κορυφολόγο Γάλακτος – Κάθε πότε εγώ θα πρέπει να καθαρίζω τον κορυφολόγο μου?
Αυτό θα εξαρτηθεί, 1) από την ροή του γάλακτος, το οποίο εισέρχεται στο μηχάνημα,2) από το πόσο αποτελεσματικά φιλτραρισμένο είναι το εισερχόμενο γάλα, 3) από την περιεκτικότητα σε λιπαρά του εισερχόμενου γάλακτος, 4) από το πόσο ισχυρά εγώ έσφιξα την βίδα ρύθμισης λιποπεριεκτικότητας στο τύμπανο, του μηχανήματος, κ.λ.π.
Γενικά, εμείς σταματάμε την λειτουργία, του μηχανήματος, και, 1) καθαρίζουμε, κάθε 30 λεπτά, ή, 2) καθαρίζουμε μετά την αποκορύφωση 20 – 25 λίτρων γάλακτος, όταν, το εισερχόμενο γάλα είναι πολύ καλά φιλτραρισμένο, ή, 3) καθαρίζουμε μετά την αποκορύφωση 12 – 15 λίτρων γάλακτος, όταν, το εισερχόμενο γάλα έχει καθαρισθεί, απλά, με την βοήθεια κάποιου τυρόπανου.
Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Ποιόν μικρό κορυφολόγο γάλακτος εγώ να αγοράσω? Από πού εγώ να αγοράσω έναν μικρό κορυφολόγο γάλακτος?
Ποιόν μικρό κορυφολόγο γάλακτος εγώ θα πρέπει να αγοράσω?
Από πού θα πρέπει εγώ να προμηθευτώ τον μικρό μου κορυφολόγο γάλακτος?
Σίγουρα, ο καθένας καταναλωτής θέτει διαφορετικά κριτήρια για να κάνει την επιλογή του.
Δείτε: Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Από πού να τους αγοράσω?
Εμείς, διαθέτουμε μικρούς κορυφολόγους γάλακτος σε πλήρως ανταγωνιστικές τιμές.
Επιπλέον, εμείς φέρνουμε την παραγγελία, ακριβώς, στην πόρτα σας.
Σας καλούμε να συγκρίνετε τις τιμές μας με οποιονδήποτε άλλο προμηθευτή.
Η τεχνογνωσία, η εμπειρία και η αξιοπιστία μας, προβάλλεται και αξιολογείται καθημερινά, από εσάς, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Επιλέξτε και παραγγείλτε τον Κορυφολόγο Γάλακτος, τον οποίο, εσείς επιθυμείτε.
Δείτε ΕΔΩ τους κορυφολόγους γάλακτος, τους οποίους, εμείς διαθέτουμε.
Για οποιαδήποτε πληροφορία
Καλέστε μας +30 / 6977369718
+357 / 99032377