Δείτε με ποιό τρόπο φτιάχνεται το κυπριακό τυρί Χαλούμι στο σπίτι, σε μόλις 3 λεπτά! Αυτή είναι η απλή συνταγή για σπιτικό τυρί χαλούμι!
Δείτε με ποιό τρόπο φτιάχνεται το κυπριακό τυρί Χαλούμι στο σπίτι
-1. Θερμαίνω το γάλα, στους 33 με 35°C.
-2. Σε αυτήν, την θερμοκρασία, εγώ προσθέτω, τόση, πυτιά, ώστε, η πήξη, του τυριού, να γίνει σε 40 λεπτά.
Δείτε: Φτιάχνω σπιτικό Χαλούμι – Να πώς φτιάχνεται το κυπριακό τυρί Χαλούμι
-3. Κόβω το πήγμα, σε τεμαχίδια, διαστάσεων 0.5 με 1 εκ.
-4. Αφήνω το διαιρεμένο πήγμα, σε ηρεμία, για 10 λεπτά, ώστε, τα διαιρεμένα τεμάχια να ”κόψουν” τυρόγαλα.
-5. Μεταφέρω τα τεμαχίδια, του τυροπήγματος, σε καλούπια.
Εφαρμόζω μικρή πίεση.
-6. Ξεκινάω να θερμαίνω τον ορό (τυρόγαλα), ενώ, παράλληλα, το τυρόπηγμα στραγγίζει, μέσα στα καλούπια.
Μετά τους 85°C, θα αρχίσουν, στην επιφάνεια, του ορού, να εμφανίζονται οι νιφάδες του τυριού αναρή.
Δείτε με ποιό τρόπο φτιάχνεται το κυπριακό τυρί Χαλούμι στο σπίτι, σε μόλις 3 λεπτά – Αυτή είναι η απλή συνταγή για σπιτικό τυρί χαλούμι!
-7. Η αναρή έχει, τώρα, σχηματισθεί, στην επιφάνεια.
Συνεχίζω να ψήνω το τρυρί αναρή, σε μια θερμοκρασία 92 με 95°C, για, τουλάχιστον, 30 λεπτά.
Παράλληλα, ”γυρνάω” τα χαλούμια, μέσα στα καλούπια.
Ήδη, τα τεμαχίδια του τυροπήγματος, έχουν σχηματίσει ένα συμπαγές υλικό.
Με τον τρόπο, αυτό, διευκολύνεται η στράγγιση, και τα χαλούμια αποκτούν ένα ομοιόμορφο σχήμα.
-8. Συλλέγω την αναρή, και την μεταφέρω, σε καλούπια, για να στραγγίξει.
-9. Βγάζω τα χαλούμια, από, τα καλούπια, και, τα ρίχνω στον καυτό ορό.
-10. ”Ψήνω” τα χαλούμια, σε θερμοκρασία 92 με 96°C, για, περίπου, 30 λεπτά.
Όταν, τα χαλούμια βγουν, στην επιφάνεια, θα πρέπει να είναι μαλακά, και ελαστικά.
Δείτε: 9 πράγματα που πρέπει, οπωσδήποτε, να ξέρετε πριν να φτιάξετε τυρί χαλούμι
Δείτε με ποιό τρόπο φτιάχνεται το κυπριακό τυρί Χαλούμι στο σπίτι, σε μόλις 3 λεπτά – Αυτή είναι η απλή συνταγή για σπιτικό τυρί χαλούμι!
-11. Βγάζω τα χαλούμια, από, τον ορό, και, τα τοποθετώ, πάνω, σε μια ζεστή επιφάνεια.
-12. Όταν, η θερμοκρασία των χαλουμιών, πέσει λίγο, τότε, τα αλατίζω, και, από τις δύο πλευρές.
Δείτε: 3+1 τρόποι για να αλατίσετε το τυρί σας
-13. Λίγο αργότερα, και, όσο, είναι ακόμα ζεστά, ρίχνω πάνω, στην επιφάνεια, των χαλουμιών, αποξηραμένα φύλλα μέντας, [(Mentha viridis (spearmint)], και, τα διπλώνω.
-14. Με τον ορό, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε, για το ”ψήσιμο” των χαλουμιών, φτιάχνω άλμη περιεκτικότητας, σε αλάτι, 10 με 12%.
Δείτε το βίντεο: Πώς φτιάχνω άλμη
-15. Όταν, αυτά, τα διπλωμένα χαλούμια, ψυχθούν αρκετά, τότε, τα τοποθετώ στην άλμη.
Εάν, θέλετε να δείτε, με λεπτομέρειες, το πώς φτιάχνεται, το κυπριακό τυρί χαλούμι, τότε,
Δείτε το βίντεο: Φτιάχνω οικοτεχνικό χαλούμι στο σπίτι – Δείτε την συνταγή για σπιτικό χαλούμι!
Εάν, θέλετε να μάθετε, πολύ περισσότερα, για, το πώς φτιάχνεται το χαλούμι, τότε,
Ακολουθήστε: