Trending Now
POPULAR NEWS
All
- All
- Innovative ζυμωμένα προϊόντα
- pH Γάλακτος
- STORYTELLING
- Αγελαδινό
- Αίγειο
- Αϊράνι/Αριάνι
- Αλάτισμα Τυριών
- Αλατόμετρα
- Αλκοολική Ζύμωση
- Άλμη
- Αναλώσιμα
- Αναρή
- Ανεβατό
- Ανθότυρος
- Αντιβιοτικά
- Αποκορύφωση Γάλακτος
- Αποστειρωμένο Γάλα
- Αρχέγονα ζυμωμένα προϊόντα
- Βικτώρια Θεσ/κης
- Βουβάλου
- Βουτυρική Ζύμωση
- Βούτυρο
- Βουτυρομηχανές
- Γάλα - Διατήρηση
- Γάλα Μακράς Διαρκείας
- Γαλακτική Ζύμωση
- Γαλακτοπαραγωγικά Ζώα
- Γαλοτύρι
- Γιαούρτι
- Γιαούρτι από ΜΗ Ομογενοποιημένο γάλα
- Γιαούρτι από Ομογενοποιημένο γάλα
- Γίδινο τυρί
- Γραβιέρα
- Γραβιέρα Αγράφων
- Γραβιέρα Κρήτης
- Γραβιέρα Νάξου
- Είδη Γάλακτος - Ζώα
- Είδη Γιαουρτιού
- Εκχύλισμα Φυσικών Προϊόντων
- Ελαττώματα στ Ζυμωμένα Γάλατα
- Ελαττώματα στο Γιαούρτι
- Ελαττώματα τυριών
- Ενζυμική Διεργασία
- Εξοπλισμός
- Εξωπολυσακχαρίτες
- Επεξεργασία Γάλακτος
- Ζύθος/Μπύρα
- Ζυμομύκητες στα Γαλακτοκομικά
- Ζυμομύκητες στην Μπύρα
- Ζυμομύκητες στο Κρασί
- Ζυμωμένα Αλκοολούχα ροφήματα
- Ζυμωμένα Γάλατα
- Ζυμωμένα Γάλατα - Σκανδιναβία
- Ζυμωμένα Προϊόντα - Υγεία
- Ζυμώσεις
- Ζυμώσεις στην Μπύρα/Ζύθο
- Ζυμώσεις στο Γάλα
- Ζυμώσεις στο Κρασί/Οΐνο
- Ζύμωση του Oξικού oξέος
- Ζύμωση του Μυρμηκικού οξέος
- Ζύμωση των κιτρικών
- Ημίσκληρα τυριά
- Θερμόμετρα
- Θερμόφιλα Οξυγαλακτικά Βακτήρια
- Καλαθάκι Λήμνου
- Καλλιέργεια Γαλακτοκομικών με την μορφή DVS
- Καλλιέργειες για Μπύρα DVS
- Καλλιέργειες για Οίνο/Κρασί DVS
- Καλλιέργειες Τυροκομίας
- Καλούπια Τυροκομίας
- Κασέρι
- Κατηγορίες Ζυμωμένων Γαλάτων
- Κατίκι Δομοκού
- Κεφαλογραβιέρα
- Κεφαλοτύρι
- Κεφίρ
- Κομπούτσα - Κομπούχα
- Κοπανιστή
- Κορυφολόγος
- Κούμις
- Κρέμα Γάλακτος
- Λαδοτύρι Μυτιλήνης
- Λειτουργία Επιχείρησης
- Μαγιά
- Μαγιά για Γαλακτοκομικά
- Μαγιά για Κρασί
- Μαγιά για Μπύρα
- Μαλακά τυριά
- Μανούρι
- με την μορφή ''Μαγιάς''
- με την μορφή''Μαγιάς''/Ζύθος
- με την μορφή''Μαγιάς''/Οΐνος
- Μεσόφιλα Οξυγαλακτικά Βακτήρια
- Μετρώ στο Γάλα
- Μετσοβόνε
- ΜΗ Οξυγαλακτικά Βακτήρια στα Γαλακτοκομικά
- Μηχανήματα
- Μικροοργανισμοί
- Μικροοργανισμοί στο γάλα
- Μούχλες στα Γαλακτοκομικά
Λάσπισμα των τυριών άλμης Από τί προκαλείται? Πώς το αντιμετωπίζω?
Τί είναι το Μαλάκωμα και το Λάσπισμα των τυριών άλμης? Ποιές είναι οι αιτίες, οι οποίες κάνουν τα τυριά να λασπίζουν? Υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης,...
9 συν 1 απλές ερωτήσεις τις οποίες εσείς θα πρέπει να...
Δείτε 9 + 1 απαντήσεις, για, 9 + 1 απλές ερωτήσεις, τις οποίες, εσείς θα πρέπει να κάνετε για το τυρί Φέτα - Τί...
TRAVEL
Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για την πυτιά φυτικής προέλευσης
Εγώ μαθαίνω για την πυτιά φυτικής προέλευσης - Από ποιά φυτά προέρχεται η πυτιά φυτικής προέλευσης? Ποιά μειονεκτήματα έχει η πυτιά φυτικής προέλευσης?
Όλα όσα...
LATEST ARTICLES
Αυτοί είναι οι 3 τρόποι για να φτιάχνω κεφίρ
Δείτε ποιοί είναι οι 3 τρόποι με τους οποίους εγώ φτιάχνω κεφίρ. I am making kefir beverage with 3 different ways.
Φτιάχνω ένα καινοτόμο προβιοτικό ζυμωμένο ποτό – Συμβουλές για τους επίδοξους παρασκευαστές αλλά και...
Φτιάχνω ένα καινοτόμο προβιοτικό ζυμωμένο ποτό. Συμβουλές για τους επίδοξους παρασκευαστές αλλά και τους εν δυνάμει καταναλωτές
Φτιάχνω ποτό κεφίρ με γαλακτοκομικές οικιακές καλλιέργειες εκκίνησης DVS
Δείτε με ποιό τρόπο φτιάχνω σπιτικό ποτό κεφίρ χρησιμοποιώντας γαλακτοκομικές οικιακές καλλιέργειες εκκίνησης DVS.
Λακτάση και Δυσανεξία στην Λακτόζη – Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε
Λακτόζη και Δυσανεξία στην Λακτόζη – Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε
Φτιάχνω ζυμωμένα τρόφιμα και ποτά – Να με τί θα ασχοληθούμε στον ιστότοπο...
Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζω όταν φτιάχνω ζυμωμένα τρόφιμα και ποτά - Πού ακριβώς εμένα θα με βοηθήσει ο ιστότοπος fermentist.gr?
Φτιάχνω ζυμωμένα τρόφιμα...
Δείτε το πώς φτιάχνω ένα αφρώδες όξινο προβιοτικό αλκοολούχο γάλα
Με ποιό τρόπο φτιάχνω ένα αφρώδες όξινο προβιοτικό αλκοολούχο γάλα? Δείτε το πώς θα εμπλέξω ενεργά τους ζυμομύκητες και την αλκοολική ζύμωση στην παρασκευή...
Ποιά είναι η πυτιά και ποιά είναι τα υποκατάστατα της πυτιάς?
Τί είναι τα υποκατάστατα της πυτιάς? Πού διαφέρουν τα υποκατάστατα της πυτιάς με την ίδια την πυτιά?
Ποιά είναι τα υποκατάστατα της πυτιάς? Η ιστορία...
Τί θα πρέπει να ξέρω όταν εγώ χρησιμοποιώ θερμόμετρο στην Οικιακή Παρασκευή Γαλακτοκομικών Προϊόντων
Γιατί εγώ θα πρέπει να χρησιμοποιώ το θερμόμετρο στην οικιακή παρασκευή των γαλακτοκομικών προϊόντων? Τί είδους θερμόμετρο χρειάζομαι? Τί θα πρέπει να προσέξω, όταν,...
Ελάτε στα Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας SΑ – Μαθαίνω τα πάντα για την άλμη
Ελάτε στα Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας SΑ – Μαθαίνω τα πάντα για την άλμη
Webinars - Learning the right way to make a brine
Δείτε με ποιό τρόπο γίνεται η παρασκευή των τυριών με την Όξυνση και με...
Δείτε με ποιό τρόπο γίνεται η παρασκευή των τυριών με την Όξυνση και με την Υψηλή Θερμική Επεξεργασία του γάλακτος - Αναλυτικά όλος ο...
Τυρί Μπάτζος και Τυρί Μανούρι – Μια σχέση μητέρας προς παιδί
Τυρί Μπάτζος και τυρί Μανούρι - Δείτε με ποιό τρόπο σχετίζεται το τυρί Μπάτζος με το τυρί Μανούρι
Τυρί Μπάτζος και τυρί Μανούρι - Τί...
Οξυγαλακτικά Βακτήρια του Γένος Lactococcus στην γαλακτοκομία – Πού θα τα χρησιμοποιήσω?
Ποιά είδη από τα οξυγαλακτικά βακτήρια τα οποία ανήκουν στο Γένος Lactococcus μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην γαλακτοκομία?
Οξυγαλακτικά Βακτήρια του Γένος Lactococcus στην γαλακτοκομία -...
Ζυμομύκητες και αλκοολική ζύμωση – Πόση ποσότητα Μαγιάς θα πρέπει να προσθέσω?
Πόση ποσότητα Μαγιάς – ζυμομυκήτων θα πρέπει να προσθέσω για να ξεκινήσει μια αλκοολική ζύμωση? Τί θα πρέπει να ξέρω?
Ποσότητα Μαγιάς και αλκοολική ζύμωση...
Τί θα πρέπει να ξέρω για τα Οξυγαλακτικά Βακτήρια στα γαλακτοκομικά προϊόντα?
Οξυγαλακτικά Βακτήρια στα Γαλακτοκομικά Προϊόντα - Τί είναι τα οξυγαλακτικά βακτήρια? Ποιός είναι ο ρόλος των οξυγαλακτικών βακτηρίων στην παρασκευή των γαλακτοκομικών προϊόντων?
Τα οξυγαλακτικά...
Τυρί Φέτα vs Τυρί Τελεμές
Τυρί Φέτα και τυρί Τελεμές - Ποιές ομοιότητες αλλά και ποιές διαφορές έχει το τυρί Φέτα σε σχέση με το τυρί Τελεμές?
Τυρί Φέτα και...
Από την αγάπη στα γαϊδουράκια έως την παραγωγή προϊόντων από γάλα όνου
Από την αγάπη στα γαϊδουράκια έως την παραγωγή προϊόντων από γάλα όνου
Χλωριούχο ασβέστιο στην τυροκόμηση – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε
Χλωριούχο ασβέστιο στην τυροκόμηση. How to use calcium chloride in cheesemaking.
Φτιάχνω βούτυρο και ξινόγαλα με παραδοσιακό τρόπο
Φτιάχνω βούτυρο και ξινόγαλα με παραδοσιακό τρόπο. I am making traditional butter and buttermilk.
Τί ακριβώς πετυχαίνω με την προσθήκη σακχάρων κατά την εμφιάλωση των αλκοολούχων ζυμωμένων ποτών?...
Δείτε το τί πετυχαίνω με την προσθήκη σακχάρων κατά την στιγμή της εμφιάλωσης των αλκοολούχων ζυμωμένων ποτών - Τί σημαίνει η διαδικασία bottle refermentation...
Φτιάχνω τυρί Γαλοτύρι
Φτιάχνω τυρί Γαλοτύρι - Τί τυρί είναι το τυρί Γαλοτύρι? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Γαλοτύρι? Με ποιο τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί?
Φτιάχνω...
Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Αγράφων
Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Αγράφων - Τί τυρί είναι το τυρί Γραβιέρα Αγράφων? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Γραβιέρα Αγράφων? Με ποιο τρόπο παρασκευάζεται,...
Να η καλύτερη συνταγή όταν φτιάχνω αϊράνι ή αριάνι με βότανα και μπαχαρικά
Να η καλύτερη συνταγή όταν φτιάχνω αϊράνι ή αριάνι με βότανα και μπαχαρικά. I am making ayran beverage by using herbs and spices.
Φτιάχνω ένα αφρώδες όξινο αλκοολούχο ποτό από ορό γάλακτος
https://www.youtube.com/watch?v=fjXHxqSJFw8
Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Νάξου
Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Νάξου - Τί τυρί είναι το τυρί Γραβιέρα Νάξου? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Γραβιέρα Νάξου? Με ποιο τρόπο παρασκευάζεται,...
Φτιάχνω τυρί Καλαθάκι Λήμνου
Φτιάχνω τυρί Καλαθάκι Λήμνου - Τί τυρί είναι το τυρί Καλαθάκι Λήμνου ? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Καλαθάκι Λήμνου? Με ποιό τρόπο...
Φτιάχνω τυρί Κασέρι
Φτιάχνω τυρί Κασέρι - Τί τυρί είναι το τυρί Κασέρι? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Κασέρι? Με ποιό τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί?
Φτιάχνω...
Φτιάχνω τυρί Κατίκι Δομοκού
Φτιάχνω τυρί Κατίκι Δομοκού - Τί είδους τυρί είναι το τυρί Κατίκι Δομοκού ? Σε ποιά περιοχή φτιάχνεται, αυτό, το τυρί?
Φτιάχνω τυρί Κατίκι Δομοκού...
Αλκοολική Ζύμωση – Η 2η ζύμωση η οποία μάς ενδιαφέρει
Τί είναι η αλκοολική ζύμωση? Ποιά είναι η σημασία της αλκοολικής ζύμωσης στην παραγωγή των γαλακτοκομικών προϊόντων?
Τί είναι η Αλκοολική ζύμωση?
Γενικά, η αλκοολική ζύμωση...
Φτιάχνω τυρί Κεφαλογραβιέρα
Φτιάχνω τυρί Κεφαλογραβιέρα - Τί τυρί είναι το τυρί Κεφαλογραβιέρα? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Κεφαλογραβιέρα? Με ποιό τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί?
Φτιάχνω...
Φτιάχνω τυρί Κοπανιστή
Φτιάχνω τυρί Κοπανιστή - Τί τυρί είναι το τυρί Κοπανιστή ? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Κοπανιστή? Με ποιό τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το...
Φτιάχνω τυρί Λαδοτύρι Μυτιλήνης
Φτιάχνω τυρί Λαδοτύρι Μυτιλήνης - Τί τυρί είναι το τυρί Λαδοτύρι Μυτιλήνης? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Λαδοτύρι Μυτιλήνης? Με ποιο τρόπο παρασκευάζεται,...
Φτιάχνω αλκοολούχα ζυμωμένα ποτά ή τρόφιμα – Ποιοί παράγοντες θα επηρεάσουν την αλκοολική ζύμωση?
Δείτε ποιοί παράγοντες θα επηρεάσουν την έκταση και τον βαθμό της αλκοολικής ζύμωσης κάθε φορά όταν εγώ φτιάχνω αλκοολούχα ζυμωμένα ποτά
Φτιάχνω αλκοολούχα ζυμωμένα ποτά...
Φτιάχνω τυρί Μανούρι
Φτιάχνω τυρί Μανούρι - Τί τυρί είναι το τυρί Μανούρι? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Μανούρι? Με ποιό τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί?
Γενική...
6 πράγματα τα οποία ζητάμε από τις καλλιέργειες εκκινητές
Τί χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχουν οι καλλιέργειες εκκινητές? Δείτε τις 6 ανάγκες τις οποίες θα πρέπει να καλύπτουν οι καλλιέργειες εκκίνησης (starter cultures)
Ποιές...
Φτιάχνω τυρί Μετσοβόνε
Φτιάχνω τυρί Μετσοβόνε - Τί τυρί είναι το τυρί Μετσοβόνε? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Μετσοβόνε? Με ποιό τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί?
Φτιάχνω...
Φτιάχνω τυρί Μπάτζος
Φτιάχνω τυρί Μπάτζος - Τί τυρί είναι το τυρί Μπάτζος? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Μπάτζος?
Φτιάχνω τυρί Μπάτζος - Γενική περιγραφή του τυριού...
Ποιοί παράγοντες θα καθορίσουν την ποιότητα του κεφίρ πού θα φτιάξω? Γιατί το κεφίρ...
Δείτε από ποιούς παράγοντες θα εξαρτηθεί η ποιότητα του κεφίρ μου - Τί θα πρέπει οπωσδήποτε να ξέρω όταν εγώ φτιάχνω κεφίρ
Ποιοί παράμετροι θα...
Γαλακτική Ζύμωση – Η 1η ζύμωση η οποία μάς ενδιαφέρει
Τί είδους ζύμωση είναι η γαλακτική ζύμωση? Ποιά είναι η σημασία της γαλακτικής ζύμωσης στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων?
Γαλακτική Ζύμωση στα γαλακτοκομικά προϊόντα - Τί...
Αυτή είναι η συνταγή όταν φτιάχνω τυρί Τελεμές – Να με ποιό τρόπο φτιάχνεται...
Δείτε ποιά είναι η συνταγή όταν φτιάχνω το τέλειο τυρί Τελεμές - Τί θα πρέπει να προσέξω κάθε φορά, όταν, εγώ φτιάχνω τυρί Τελεμές?
Ποιά...
Φτιάχνω τυρί Κεφαλοτύρι
Τί τυρί είναι το τυρί Κεφαλοτύρι? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Κεφαλοτύρι? Με ποιό τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί?
Γενική περιγραφή του τυριού Κεφαλοτύρι
Το...