WHAT'S NEW
- All
- Innovative ζυμωμένα προϊόντα
- pH Γάλακτος
- Shalgam
- STORYTELLING
- Αγελαδινό
- Αίγειο
- Αϊράνι/Αριάνι
- Αλάτισμα Τυριών
- Αλατόμετρα
- Αλκοολική Ζύμωση
- Άλμη
- Αναλώσιμα
- Αναρή
- Ανεβατό
- Ανθότυρος
- Αντιβιοτικά
- Αποκορύφωση Γάλακτος
- Αποστειρωμένο Γάλα
- Αρχέγονα ζυμωμένα προϊόντα
- Αυθόρμητες Ζυμώσεις
- Βικτώρια Θεσ/κης
- Βουβάλου
- Βουτυρική Ζύμωση
- Βούτυρο
- Βουτυρομηχανές
- Γάλα - Διατήρηση
- Γάλα Μακράς Διαρκείας
- Γαλακτική Ζύμωση
- Γαλακτοπαραγωγικά Ζώα
- Γαλοτύρι
- Γιαούρτι
- Γιαούρτι από ΜΗ Ομογενοποιημένο γάλα
- Γιαούρτι από Ομογενοποιημένο γάλα
- Γίδινο τυρί
- Γραβιέρα
- Γραβιέρα Αγράφων
- Γραβιέρα Κρήτης
- Γραβιέρα Νάξου
- Διάσημα Ζυμωμένα Προβιοτικά Ποτά
- Είδη Γάλακτος - Ζώα
- Είδη Γιαουρτιού
- Εκχύλισμα Φυσικών Προϊόντων
- Ελαττώματα στ Ζυμωμένα Γάλατα
- Ελαττώματα στο Γιαούρτι
- Ελαττώματα τυριών
- Ενζυμική Διεργασία
- Εξοπλισμός
- Εξωπολυσακχαρίτες
- Επεξεργασία Γάλακτος
- Ζύθος/Μπύρα
- Ζυμομύκητες στα Γαλακτοκομικά
- Ζυμομύκητες στην Μπύρα
- Ζυμομύκητες στο Κρασί
- Ζυμωμένα Αλκοολούχα ροφήματα
- Ζυμωμένα Γάλατα
- Ζυμωμένα Γάλατα - Σκανδιναβία
- Ζυμωμένα Προϊόντα - Υγεία
- Ζυμώσεις
- Ζυμώσεις στην Μπύρα/Ζύθο
- Ζυμώσεις στο Γάλα
- Ζυμώσεις στο Κρασί/Οΐνο
- Ζύμωση Μπιφιντομπακτήρια
- Ζύμωση του Oξικού oξέος
- Ζύμωση του Μυρμηκικού οξέος
- Ζύμωση των κιτρικών
- Ημίσκληρα τυριά
- Θερμόμετρα
- Θερμόφιλα Οξυγαλακτικά Βακτήρια
- Καλαθάκι Λήμνου
- Καλλιέργεια Γαλακτοκομικών με την μορφή DVS
- Καλλιέργειες για Μπύρα DVS
- Καλλιέργειες για Οίνο/Κρασί DVS
- Καλλιέργειες Τυροκομίας
- Καλούπια Τυροκομίας
- Κασέρι
- Κατηγορίες Ζυμωμένων Γαλάτων
- Κατίκι Δομοκού
- Κεφαλογραβιέρα
- Κεφαλοτύρι
- Κεφίρ
- Κομπούτσα - Kombucha
- Κοπανιστή
- Κορυφολόγος
- Κούμις
- Κρέμα Γάλακτος
- Λαδοτύρι Μυτιλήνης
- Λειτουργία Επιχείρησης
- Μαγιά
- Μαγιά για Γαλακτοκομικά
- Μαγιά για Κρασί
- Μαγιά για Μπύρα
- Μαλακά τυριά
- Μανούρι
- με την μορφή''Μαγιάς''/Ζύθος
- με την μορφή''Μαγιάς''/Οΐνος
- Μεσόφιλα Οξυγαλακτικά Βακτήρια
- Μετρώ στο Γάλα
- Μετσοβόνε
- ΜΗ Οξυγαλακτικά Βακτήρια στα Γαλακτοκομικά
- Μηχανήματα
Πώς θα καταλάβω εάν παστεριώθηκε το γάλα μου
ACCESSORIES
Πόση πυτιά πρέπει να προσθέσω στο γάλα μου?
Φτιάχνω ένα καινοτόμο προβιοτικό ζυμωμένο ποτό – Συμβουλές για τους επίδοξους...
WINDOWS PHONE
Φτιάχνω ένα ρόφημα από ορό γάλακτος και τσάι Κομπούτσα – Κομπούχα...
LATEST ARTICLES
Φάρμα γαλακτοπαραγωγικών ζώων και λειτουργία οικοτεχνικής επιχείρησης παρασκευής γαλακτοκομικών προϊόντων – Το παράδειγμα της Ολλανδίας
Λειτουργία οικοτεχνικής επιχείρησης παρασκευής γαλακτοκομικών προϊόντων όταν έχω και φάρμα γαλακτοπαραγωγικών ζώων – Τί έχει να με διδάξει το παράδειγμα της Ολλανδίας Μπορώ να πάρω ωραίες ιδέες όταν επισκέπτομαι τις αγορές του εξωτερικού Ένας σοβαρός οικοτέχνης θα πρέπει να εξελίσσεται και να διευρύνει συνεχώς τους ορίζοντές του. Για παράδειγμα, ένας οικοτέχνης θα πρέπει να επισκέπτεται συχνά τις υπεραγορές και να ενημερώνεται για...
Ζυμωμένα τρόφιμα και Μικροβιακή Χλωρίδα του Εντέρου – Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε
Με ποιό τρόπο επηρεάζουν τα ζυμωμένα τρόφιμα την Μικροβιακή Χλωρίδα του Εντέρου? Γιατί οι ζυμωμένες τροφές έχουν ευεργετική επίδραση στην Εντερική Μικροχλωρίδα του Ανθρώπου? Με τον όρο Μικροβιακή Χλωρίδα του Εντέρου (gut microbiota), εμείς αναφερόμαστε στο σύνολο των μικροοργανισμών, οι οποίοι διαβιούν στο εντερικό μας σύστημα. Ο πληθυσμός αυτών των μικροοργανισμών, οι οποίοι αποτελούνται κυρίως από βακτήρια, ανέρχεται σε δεκάδες τρισεκατομμύρια. Οι...
Φτιάχνω το προβιοτικό ζυμωμένο γάλα Yakult χρησιμοποιώντας ως Μαγιά μία μικρή ποσότητα από Yakult του εμπορίου
Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή όταν φτιάχνω το προβιοτικό ζυμωμένο γάλα Yakult Ελάτε να δούμε με ποιό τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε το προβιοτικό ζυμωμένο γάλα Yakult χρησιμοποιώντας ως Μαγιά μία μικρή ποσότητα από ένα ήδη παρασκευασμένο ποτό Yakult του εμπορίου. Σε προηγούμενη παρουσίαση έχουμε αναφέρει το ποιές προϋποθέσεις θα πρέπει να ικανοποιούνται έτσι ώστε ένα προϊόν να μπορεί να διατεθεί στην...
Φτιάχνω το προβιοτικό ποτό Shalgam – Αυτός είναι ο 1ος τρόπος παρασκευής για το Şalgam
Φτιάχνω το προβιοτικό ποτό Shalgam – Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή όταν φτιάχνω το ρόφημα Şalgam Το Shalgam (ή Şalgam) είναι ένα παραδοσιακό προβιοτικό όξινο ποτό κόκκινου χρώματος με προέλευση από την Τουρκία και συγκεκριμένα από την περιοχή των Αδάνων και της Μερσίνης. Αυτό το ποτό παραδοσιακά παράγεται αποκλειστικά μέσω των αυθόρμητων ζυμώσεων (spontaneous fermentations). Δείτε: Η επίδραση των αυθόρμητων ζυμώσεων στα...
Φτιάχνω φιλανδικό ζυμωμένο γάλα Viili χρησιμοποιώντας καλλιέργειες εκκίνησης με την μορφή DVS
Δείτε με ποιό τρόπο φτιάχνω το φιλανδικό ζυμωμένο γάλα Viili χρησιμοποιώντας καλλιέργειες εκκίνησης (starter cultures) με την μορφή DVS – Αυτή είναι η συνταγή για το ζυμωμένο γάλα Viili με προέλευση από την Φινλανδία Το Viili είναι ένα ζυμωμένο γάλα με προέλευση από την Φινλανδία. Η παραδοσιακή παρασκευή αυτού του ζυμωμένου γάλακτος εμπλέκει διάφορα Είδη μεσόφιλων οξυγαλακτικών βακτηρίων τα οποία ανήκουν...
Πρόσθεσα ”Μαγιά”, αλλά το γάλα δεν ξινίζει! Γιατί? Μέρος 2ο
Τί μπορεί να συμβαίνει, όταν, εμείς προσθέτουμε την ''Μαγιά'' στο γάλα, αλλά, αυτό, το γάλα δεν ξινίζει - Δείτε, αναλυτικά, όλες τις αιτίες Αυτό το άρθρο αποτελεί συνέχεια του άρθρου: Πρόσθεσα ''Μαγιά'', αλλά το γάλα δεν ξινίζει! Γιατί? Μέρος 1ο Εγώ πρόσθεσα την ''Μαγιά'', αλλά, το γάλα δεν ξινίζει - Υπόθεση 3η – Οι μικροοργανισμοί στην ''Μαγιά'' δεν είναι αυτοί, τους...
Φτιάχνω προβιοτικό ρόφημα με μπιφιντομπακτήρια (bifidobacteria) από ένα ήδη παρασκευασμένο προβιοτικό γαλακτοκομικό προϊόν του εμπορίου
Φτιάχνω προβιοτικό ρόφημα με μπιφιντομπακτήρια - bifidobacteria, χρησιμοποιώντας ως ΄΄Μαγιά΄΄ μια μικρή ποσότητα από ένα ήδη παρασκευασμένο προβιοτικό γαλακτοκομικό προϊόν του εμπορίου Ελάτε να δούμε με ποιό απλό τρόπο, εμείς μπορούμε να φτιάξουμε ένα προβιοτικό προϊόν στην κουζίνα μας, χρησιμοποιώντας μια μικρή ποσότητα από ένα προβιοτικό γαλακτοκομικό προϊόν του εμπορίου. Δείτε: Ποιό προϊόν του εμπορίου θεωρείται προβιοτικό? Τί θα πρέπει να γνωρίζω...
Γιατί θεωρούνται ως προβιοτικά προϊόντα, τα προϊόντα της μάρκας activia? Τί θα πρέπει να ξέρει ο καταναλωτής αλλά και ο οικοτέχνης παρασκευαστής?
Προβιοτικά γαλακτοκομικά προϊόντα activia – Τί θα πρέπει να ξέρω? Προβιοτικά προϊόντα activia - Τί είναι η activia? Η activia είναι μία μάρκα η οποία έχει κατοχυρωθεί, και προωθείται από την Danone. H Danone μια παγκοσμίου βεληνεκούς εταιρίας παραγωγής γιαουρτοειδών προϊόντων. Με το όνομα activia κυκλοφορούν στο εμπόριο διάφορα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία, στην συσκευασία, αναφέρουν ότι έχουν προβιοτική δράση. Τα προϊόντα activia βρίσκονται...
Ποιό προϊόν του εμπορίου θεωρείται προβιοτικό? Τί θα πρέπει να γνωρίζω για τα προβιοτικά προϊόντα του εμπορίου?
Ένα προϊόν του εμπορίου περιέχει προβιοτικούς μικροοργανισμούς, αλλά μπορεί να μην θεωρείται προβιοτικό! Ποιό προϊόν του εμπορίου θεωρείται προβιοτικό? Η λέξη ''προβιοτικό'' φαίνεται ότι δελεάζει τους καταναλωτές Στα ράφια των γαλακτοκομικών στις υπεραγορές υπάρχουν διάφορα προϊόντα. Όλα αυτά τα προϊόντα έχουν εντυπωσιακές συσκευασίες και ορισμένα επίσης έχουν και εντυπωσιακές ονομασίες. Ιδιαίτερα δε, όταν στην συσκευασία ενός τροφίμου ή ενός ποτού υπάρχει και ο...
Λακτόζη και Γαλακτόζη στα γαλακτοκομικά προϊόντα – Τί θα πρέπει να ξέρω? Μέρος 3ο
Λακτόζη και Γαλακτόζη στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Πόση γαλακτόζη περιέχουν τα τυριά? Πόση λακτόζη περιέχουν τα όξινα γάλατα?
Ζυμωμένα γάλατα στην Νορβηγία – Χρήσιμες πληροφορίες για όσους θέλουν να επισκεφθούν την χώρα
Ποιά Ζυμωμένα γάλατα υπάρχουν στην Νορβηγία? Κεφίρ, ξινόγαλα, βουτυρόγαλα στην νορβηγική αγορά.
Αυτοί είναι οι 3 τρόποι για να φτιάχνω κεφίρ
Δείτε ποιοί είναι οι 3 τρόποι με τους οποίους εγώ φτιάχνω κεφίρ. I am making kefir beverage with 3 different ways.
Φτιάχνω ένα καινοτόμο προβιοτικό ζυμωμένο ποτό – Συμβουλές για τους επίδοξους παρασκευαστές αλλά και τους εν δυνάμει καταναλωτές
Φτιάχνω ένα καινοτόμο προβιοτικό ζυμωμένο ποτό. Συμβουλές για τους επίδοξους παρασκευαστές αλλά και τους εν δυνάμει καταναλωτές
Φτιάχνω ποτό κεφίρ με γαλακτοκομικές οικιακές καλλιέργειες εκκίνησης DVS
Δείτε με ποιό τρόπο φτιάχνω σπιτικό ποτό κεφίρ χρησιμοποιώντας γαλακτοκομικές οικιακές καλλιέργειες εκκίνησης DVS.
Προβιοτικό ποτό Shalgam και Υγεία
Με ποιό τρόπο το προβιοτικό ποτό Shalgam επιδρά στην Υγεία μας? Το Shalgam (ή Şalgam) είναι ένα παραδοσιακό προβιοτικό όξινο ποτό κόκκινου χρώματος, με προέλευση από την Τουρκία, και συγκεκριμένα από την περιοχή των Αδάνων και της Μερσίνης. Αυτό το ποτό παραδοσιακά παράγεται αποκλειστικά μέσω των αυθόρμητων ζυμώσεων (spontaneous fermentations). Δείτε: Η επίδραση των αυθόρμητων ζυμώσεων στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του τελικού προϊόντος Για...
Λακτάση και Δυσανεξία στην Λακτόζη – Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε
Λακτόζη και Δυσανεξία στην Λακτόζη – Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε
Φτιάχνω ζυμωμένα τρόφιμα και ποτά – Να με τί θα ασχοληθούμε στον ιστότοπο fermentist.gr
Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζω όταν φτιάχνω ζυμωμένα τρόφιμα και ποτά - Πού ακριβώς εμένα θα με βοηθήσει ο ιστότοπος fermentist.gr? Φτιάχνω ζυμωμένα τρόφιμα και ποτά - Ποιός είναι ο fermentist? Η δημιουργία των ζυμωμένων (fermented) τροφίμων και ποτών προυποθέτει την εφαρμογή της διεργασίας της ζύμωσης (fermentation). Αυτός ο οποίος διεξάγει και εκτελεί τις ζυμώσεις με σκοπό την παρασκευή εδώδιμων ζυμωμένων...
Δείτε το πώς φτιάχνω ένα αφρώδες όξινο προβιοτικό αλκοολούχο γάλα
Με ποιό τρόπο φτιάχνω ένα αφρώδες όξινο προβιοτικό αλκοολούχο γάλα? Δείτε το πώς θα εμπλέξω ενεργά τους ζυμομύκητες και την αλκοολική ζύμωση στην παρασκευή των γαλακτοκομικών προϊόντων Φτιάχνω ένα αφρώδες όξινο προβιοτικό αλκοολούχο γάλα – Θα χρησιμοποιήσω γάλα χωρίς λακτόζη? Εμείς έχουμε στην κουζίνα μας 2 λίτρα φρέσκο ομογενοποιημένο παστεριωμένο αγελαδινό γάλα ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ του εμπορίου. Αρχικά, εμείς μεταφέρουμε το γάλα σε...
Ποιά είναι η πυτιά και ποιά είναι τα υποκατάστατα της πυτιάς?
Τί είναι τα υποκατάστατα της πυτιάς? Πού διαφέρουν τα υποκατάστατα της πυτιάς με την ίδια την πυτιά? Ποιά είναι τα υποκατάστατα της πυτιάς? Η ιστορία του πρώτου τυριού Δεν είναι γνωστό, ούτε το πώς, αλλά, ούτε και το πότε, ανακαλύφθηκε, ή (εάν προτιμάτε) εφευρέθηκε η τυροκομία. Έχουν βρεθεί, στο εσωτερικό σπηλαίων, απεικονίσεις τυροκόμησης, οι οποίες χρονολογούνται από το 5.000 π.Χ. Η κοινή αντίληψη...
Τί θα πρέπει να ξέρω όταν εγώ χρησιμοποιώ θερμόμετρο στην Οικιακή Παρασκευή Γαλακτοκομικών Προϊόντων
Γιατί εγώ θα πρέπει να χρησιμοποιώ το θερμόμετρο στην οικιακή παρασκευή των γαλακτοκομικών προϊόντων? Τί είδους θερμόμετρο χρειάζομαι? Τί θα πρέπει να προσέξω, όταν, εγώ χρησιμοποιώ το θερμόμετρο? Με ποιό τρόπο εγώ καλιμπράρω το θερμόμετρο? Γιατί εγώ χρησιμοποιώ το θερμόμετρο στην οικιακή παρασκευή των γαλακτοκομικών προϊόντων? Τί σημαίνει ότι εγώ γνωρίζω την θερμοκρασία των τροφίμων? Δεν νοείται να ασχολούμαστε με την...
Ελάτε στα Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας SΑ – Μαθαίνω τα πάντα για την άλμη
Ελάτε στα Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας SΑ – Μαθαίνω τα πάντα για την άλμη Webinars - Learning the right way to make a brine
Δείτε με ποιό τρόπο γίνεται η παρασκευή των τυριών με την Όξυνση και με την Υψηλή Θερμική Επεξεργασία του γάλακτος
Δείτε με ποιό τρόπο γίνεται η παρασκευή των τυριών με την Όξυνση και με την Υψηλή Θερμική Επεξεργασία του γάλακτος - Αναλυτικά όλος ο τρόπος παρασκευής Με ποιό τρόπο γίνεται η παρασκευή των τυριών με την Όξυνση και με την Υψηλή Θερμική Επεξεργασία του γάλακτος? - Για να δούμε, καταρχήν, τί είδους τυριά είναι αυτά Τα τυριά, τα οποία παρασκευάζονται...
Τυρί Μπάτζος και Τυρί Μανούρι – Μια σχέση μητέρας προς παιδί
Τυρί Μπάτζος και τυρί Μανούρι - Δείτε με ποιό τρόπο σχετίζεται το τυρί Μπάτζος με το τυρί Μανούρι Τυρί Μπάτζος και τυρί Μανούρι - Τί είδους τυρί είναι το τυρί Μπάτζος? Το τυρί Μπάτζος (ή Μπάτζιος), είναι ημίσκληρο έως σκληρό τυρί, χωρίς επιδερμίδα, χρώματος λευκού έως λευκοκίτρινου. Το τυρί, αυτό, φέρει μεγάλο αριθμό οπών, στο σώμα του. Το τυρί Μπάτζος ωριμάζει, και διατηρείται...
Οξυγαλακτικά Βακτήρια του Γένος Lactococcus στην γαλακτοκομία – Πού θα τα χρησιμοποιήσω?
Ποιά είδη από τα οξυγαλακτικά βακτήρια τα οποία ανήκουν στο Γένος Lactococcus μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην γαλακτοκομία? Οξυγαλακτικά Βακτήρια του Γένος Lactococcus στην γαλακτοκομία - Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά των μικροοργανισμών, οι οποίοι ανήκουν στο γένος Lactococcus Οι μικροοργανισμοί, οι οποίοι ανήκουν στο γένος Lactococcus είναι οξυγαλακτικά βακτήρια. Οι μικροοργανισμοί, αυτοί, έχουν σχήμα κόκκων, . Οι μικροοργανισμοί, οι οποίοι ανήκουν στο γένος Lactococcus,...
Ζυμομύκητες και αλκοολική ζύμωση – Πόση ποσότητα Μαγιάς θα πρέπει να προσθέσω?
Πόση ποσότητα Μαγιάς – ζυμομυκήτων θα πρέπει να προσθέσω για να ξεκινήσει μια αλκοολική ζύμωση? Τί θα πρέπει να ξέρω? Ποσότητα Μαγιάς και αλκοολική ζύμωση – Τί είναι pitching? Έχουμε αναφέρει ότι η αλκοολική ζύμωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ιδιαίτερων γαλακτοκομικών προϊόντων. Δείτε: Δείτε το πώς φτιάχνω ένα αφρώδες όξινο προβιοτικό αλκοολούχο γάλα Η προσθήκη Μαγιάς, (δηλαδή, η προσθήκη ζυμομυκήτων), στο...
Η σύνθεση της Εντερικής Μικροχλωρίδας θα οδηγήσει στην Ευβίωση ή στην Δυσβίωση?
Πόσο σημαντική είναι η σύνθεση της Εντερικής Μικροχλωρίδας? Γιατί η αύξηση της ποικιλομορφίας της μικροχλωρίδας του εντέρου θα προωθήσει ένα καθεστώς Ευβίωσης? Μικροβιακή χλωρίδα (microbiota) και Μικροβίωμα (microbiome) Με τον όρο μικροβιακή χλωρίδα (microbiota), εμείς αναφερόμαστε στο σύνολο των μικροοργανισμών, οι οποίοι υπάρχουν στο σώμα μας. Από την άλλη μεριά, με τον όρο μικροβίωμα (microbiome) εμείς αναφερόμαστε όχι μόνον στο σύνολο των...
Τί θα πρέπει να ξέρω για τα Οξυγαλακτικά Βακτήρια στα γαλακτοκομικά προϊόντα?
Οξυγαλακτικά Βακτήρια στα Γαλακτοκομικά Προϊόντα - Τί είναι τα οξυγαλακτικά βακτήρια? Ποιός είναι ο ρόλος των οξυγαλακτικών βακτηρίων στην παρασκευή των γαλακτοκομικών προϊόντων? Τα οξυγαλακτικά βακτήρια μεταβολίζουν την λακτόζη, του γάλακτος, και παράγουν γαλακτικό οξύ Τα βακτήρια, τα οποία συμμετέχουν στην παρασκευή, των γαλακτοκομικών προϊόντων, χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες. ---1. Στα οξυγαλακτικά βακτήρια (Lactic Acid Bacteria - LAB) και, --- 2. στα...
Τυρί Φέτα vs Τυρί Τελεμές
Τυρί Φέτα και τυρί Τελεμές - Ποιές ομοιότητες αλλά και ποιές διαφορές έχει το τυρί Φέτα σε σχέση με το τυρί Τελεμές? Τυρί Φέτα και τυρί Τελεμές – Ποιές είναι οι ομοιότητες αυτών των δύο τυριών? Τόσο το τυρί Φέτα όσο και το τυρί Τελεμές, και τα δύο, είναι μαλακά λευκά τυριά τα οποία ωριμάζουν μέσα σε άλμη. Δείτε: Μαλακά Τυριά Άλμης...
Από την αγάπη στα γαϊδουράκια έως την παραγωγή προϊόντων από γάλα όνου
Από την αγάπη στα γαϊδουράκια έως την παραγωγή προϊόντων από γάλα όνου
Χλωριούχο ασβέστιο στην τυροκόμηση – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε
Χλωριούχο ασβέστιο στην τυροκόμηση. How to use calcium chloride in cheesemaking.
Χρησιμοποιώ DVS καλλιέργειες εκκίνησης (starter cultures) για την παρασκευή του προβιοτικού ποτού Shalgam – Αυτός είναι ο 5ος τρόπος παρασκευής του Şalgam
Σε αυτόν τον 5ο τρόπο, η παρασκευή του προβιοτικού ποτού Shalgam γίνεται με καλλιέργειες εκκίνησης (starter cultures) με την μορφή DVS Το Shalgam (ή Şalgam) είναι ένα παραδοσιακό προβιοτικό όξινο ποτό κόκκινου χρώματος, με προέλευση από την Τουρκία, και συγκεκριμένα από την περιοχή των Αδάνων και της Μερσίνης. Αυτό το ποτό παραδοσιακά παράγεται αποκλειστικά μέσω των αυθόρμητων ζυμώσεων (spontaneous fermentations). Δείτε: Η...
Φτιάχνω βούτυρο και ξινόγαλα με παραδοσιακό τρόπο
Φτιάχνω βούτυρο και ξινόγαλα με παραδοσιακό τρόπο. I am making traditional butter and buttermilk.
Τί ακριβώς πετυχαίνω με την προσθήκη σακχάρων κατά την εμφιάλωση των αλκοολούχων ζυμωμένων ποτών? Τί σημαίνει η διαδικασία bottle refermentation (bottle conditioning)?
Δείτε το τί πετυχαίνω με την προσθήκη σακχάρων κατά την στιγμή της εμφιάλωσης των αλκοολούχων ζυμωμένων ποτών - Τί σημαίνει η διαδικασία bottle refermentation (bottle conditioning)? Προσθήκη σακχάρων κατά την στιγμή της εμφιάλωσης των αλκοολούχων ζυμωμένων ποτών - Γιατί κάνω bottle refermentation (bottle conditioning)? Κάθε φορά, όταν, εγώ φτιάχνω αλκοολούχα ζυμωμένα ποτά, , (όπως, για παράδειγμα είναι η μπύρα, ή το...
Φτιάχνω τυρί Γαλοτύρι
Φτιάχνω τυρί Γαλοτύρι - Τί τυρί είναι το τυρί Γαλοτύρι? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Γαλοτύρι? Με ποιο τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί? Φτιάχνω τυρί Γαλοτύρι - Γενική περιγραφή του τυριού Γαλοτύρι Το Γαλοτύρι είναι ένα μαλακό, λευκό, επιτραπέζιο Π.Ο.Π. τυρί με αλοιφώδη υφή. Δείτε: Γαλοτύρι - ΦΕΚ Το τυρί, αυτό, δεν φέρει επιδερμίδα ή/και οπές. Η γεύση του τυριού Γαλοτύρι είναι υπόξινη,...
Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Αγράφων
Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Αγράφων - Τί τυρί είναι το τυρί Γραβιέρα Αγράφων? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Γραβιέρα Αγράφων? Με ποιο τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί? Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Αγράφων - Γενική περιγραφή του τυριού Γραβιέρα Αγράφων Το τυρί Γραβιέρα Αγράφων είναι σκληρό επιτραπέζιο τυρί κυλινδρικού σχήματος, με συμπαγή ελαστική μάζα στην οποία υπάρχουν οπές. Το τυρί Γραβιέρα Αγράφων αποτελεί ένα...
Να η καλύτερη συνταγή όταν φτιάχνω αϊράνι ή αριάνι με βότανα και μπαχαρικά
Να η καλύτερη συνταγή όταν φτιάχνω αϊράνι ή αριάνι με βότανα και μπαχαρικά. I am making ayran beverage by using herbs and spices.
Φτιάχνω ένα αφρώδες όξινο αλκοολούχο ποτό από ορό γάλακτος
https://www.youtube.com/watch?v=fjXHxqSJFw8
Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Νάξου
Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Νάξου - Τί τυρί είναι το τυρί Γραβιέρα Νάξου? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Γραβιέρα Νάξου? Με ποιο τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί? Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Νάξου - Γενική περιγραφή του τυριού Γραβιέρα Νάξου Το τυρί Γραβιέρα Νάξου είναι σκληρό επιτραπέζιο τυρί κυλινδρικού σχήματος. Το τυρί Γραβιέρα Νάξου αποτελεί ένα Π.Ο.Π. τυρί. Το τυρί, αυτό, παράγεται,αποκλειστικά, από αγελαδινό γάλα. Σε...
Φτιάχνω τυρί Καλαθάκι Λήμνου
Φτιάχνω τυρί Καλαθάκι Λήμνου - Τί τυρί είναι το τυρί Καλαθάκι Λήμνου ? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Καλαθάκι Λήμνου? Με ποιό τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί? Γενική περιγραφή του τυριού Καλαθάκι Λήμνου Το τυρί Καλαθάκι Λήμνου, είναι ένα μαλακό, λευκό τυρί, το οποίο ωριμάζει, και διατηρείται μέσα στην άλμη, μέχρι την κατανάλωσή του. Το τυρί αυτό έχει σχήμα κυλινδρικό, με...
Τί θα πρέπει να ξέρω για το προβιοτικό ζυμωμένο γάλα Yakult
Μαθαίνω για το προβιοτικό ζυμωμένο γάλα Yakult Το προβιοτικό ρόφημα Yakult δεν υπάρχει στην ελληνική αγορά. Παρόλα αυτά, αυτό το ευρέως διαδεδομένο τόσο στην Ευρώπη, όσο και σε άλλες δυτικόστροφες κοινωνίες της Ασίας ζυμωμένο γάλα έχει μια μακραίωνη ιστορία πίσω του. Ποιόν μικροοργανισμό περιέχει το προβιοτικό ζυμωμένο γάλα Yakult? Το ποτό Yakult περιέχει το μεσόφιλο προαιρετικά ετεροζυμωτικό οξυγαλακτικό βακτήριο το οποίο ανήκει στο...












































































