LATEST ARTICLES

Αυτοί είναι οι 3 τρόποι για να φτιάχνω κεφίρ

0
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - Αυτοί είναι οι 3 τρόποι για να φτιάχνω κεφίρ

Δείτε ποιοί είναι οι 3 τρόποι με τους οποίους εγώ φτιάχνω κεφίρ. I am making kefir beverage with 3 different ways.

Φτιάχνω ένα καινοτόμο προβιοτικό ζυμωμένο ποτό – Συμβουλές για τους επίδοξους παρασκευαστές αλλά και τους εν δυνάμει καταναλωτές

0
Έτσι φτιάχνω ένα μοναδικό ζυμωμένο προ βιοτικό ποτό - Ο απόλυτος οδηγός επιτυχίας

Φτιάχνω ένα καινοτόμο προβιοτικό ζυμωμένο ποτό. Συμβουλές για τους επίδοξους παρασκευαστές αλλά και τους εν δυνάμει καταναλωτές

Φτιάχνω ποτό κεφίρ με γαλακτοκομικές οικιακές καλλιέργειες εκκίνησης DVS

0

Δείτε με ποιό τρόπο φτιάχνω σπιτικό ποτό κεφίρ χρησιμοποιώντας γαλακτοκομικές οικιακές καλλιέργειες εκκίνησης DVS.

Λακτάση και Δυσανεξία στην Λακτόζη – Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε

0
πρωτοσέλιδο - Λακτόζη και Δυσανεξία στην Λακτόζη – Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε

Λακτόζη και Δυσανεξία στην Λακτόζη – Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε

Φτιάχνω ζυμωμένα τρόφιμα και ποτά – Να με τί θα ασχοληθούμε στον ιστότοπο fermentist.gr

0
πρωτοσέλιδο - Φτιάχνω ζυμωμένα τρόφιμα και ποτά - Να με τί θα ασχοληθούμε στον ιστότοπο fermentist.gr

Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζω όταν φτιάχνω ζυμωμένα τρόφιμα και ποτά - Πού ακριβώς εμένα θα με βοηθήσει ο ιστότοπος fermentist.gr? Φτιάχνω ζυμωμένα τρόφιμα και ποτά - Ποιός είναι ο fermentist? Η δημιουργία των ζυμωμένων (fermented) τροφίμων και ποτών προυποθέτει την εφαρμογή της διεργασίας της ζύμωσης (fermentation). Αυτός ο οποίος διεξάγει και εκτελεί τις ζυμώσεις με σκοπό την παρασκευή εδώδιμων ζυμωμένων...

Δείτε το πώς φτιάχνω ένα αφρώδες όξινο προβιοτικό αλκοολούχο γάλα

0
πρωτοσέλιδο - Δείτε το πώς φτιάχνω ένα αφρώδες όξινο προβιοτικό αλκοολούχο γάλα

Με ποιό τρόπο φτιάχνω ένα αφρώδες όξινο προβιοτικό αλκοολούχο γάλα? Δείτε το πώς θα εμπλέξω ενεργά τους ζυμομύκητες και την αλκοολική ζύμωση στην παρασκευή των γαλακτοκομικών προϊόντων Φτιάχνω ένα αφρώδες όξινο προβιοτικό αλκοολούχο γάλα – Θα χρησιμοποιήσω γάλα χωρίς λακτόζη? Εμείς έχουμε στην κουζίνα μας 2 λίτρα φρέσκο ομογενοποιημένο παστεριωμένο αγελαδινό γάλα ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ του εμπορίου. Αρχικά, εμείς μεταφέρουμε το γάλα σε...

Ποιά είναι η πυτιά και ποιά είναι τα υποκατάστατα της πυτιάς?

0
πρωτοσέλιδο - Ποιά είναι η πυτιά και ποιά είναι τα υποκατάστατα της πυτιάς?

Τί είναι τα υποκατάστατα της πυτιάς? Πού διαφέρουν τα υποκατάστατα  της πυτιάς με την ίδια την πυτιά? Ποιά είναι τα υποκατάστατα της πυτιάς? Η ιστορία του πρώτου τυριού Δεν είναι γνωστό, ούτε το πώς, αλλά, ούτε και το πότε, ανακαλύφθηκε, ή (εάν προτιμάτε) εφευρέθηκε η τυροκομία. Έχουν βρεθεί, στο εσωτερικό σπηλαίων, απεικονίσεις τυροκόμησης, οι οποίες χρονολογούνται από το 5.000 π.Χ. Η κοινή αντίληψη...

Τί θα πρέπει να ξέρω όταν εγώ χρησιμοποιώ θερμόμετρο στην Οικιακή Παρασκευή Γαλακτοκομικών Προϊόντων

0
πρωτοσέλιδο - Τί θα πρέπει να ξέρω όταν εγώ χρησιμοποιώ θερμόμετρο στην Οικιακή Παρασκευή Γαλακτοκομικών Προϊόντων

Γιατί εγώ θα πρέπει να χρησιμοποιώ το θερμόμετρο στην οικιακή παρασκευή των γαλακτοκομικών προϊόντων? Τί είδους θερμόμετρο χρειάζομαι? Τί θα πρέπει να προσέξω, όταν, εγώ χρησιμοποιώ το θερμόμετρο? Με ποιό τρόπο εγώ καλιμπράρω το θερμόμετρο? Γιατί εγώ χρησιμοποιώ το θερμόμετρο στην οικιακή παρασκευή των γαλακτοκομικών προϊόντων? Τί σημαίνει ότι εγώ γνωρίζω την θερμοκρασία των τροφίμων? Δεν νοείται να ασχολούμαστε με την...

Ελάτε στα Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας SΑ – Μαθαίνω τα πάντα για την άλμη

0
πρωτοσέλιδο - Ελάτε στα Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας SΑ – Μαθαίνω τα πάντα για την άλμη

Ελάτε στα Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας SΑ – Μαθαίνω τα πάντα για την άλμη Webinars - Learning the right way to make a brine

Δείτε με ποιό τρόπο γίνεται η παρασκευή των τυριών με την Όξυνση και με την Υψηλή Θερμική Επεξεργασία του γάλακτος

0
πρωτοσέλιδο - Δείτε με ποιό τρόπο γίνεται η παρασκευή των τυριών με την Όξυνση και με την Υψηλή Θερμική Επεξεργασία του γάλακτος

Δείτε με ποιό τρόπο γίνεται η παρασκευή των τυριών με την Όξυνση και με την Υψηλή Θερμική Επεξεργασία του γάλακτος - Αναλυτικά όλος ο τρόπος παρασκευής Με ποιό τρόπο γίνεται η παρασκευή των τυριών με την Όξυνση και με την Υψηλή Θερμική Επεξεργασία του γάλακτος? - Για να δούμε, καταρχήν, τί είδους τυριά είναι αυτά Τα τυριά, τα οποία παρασκευάζονται...

Τυρί Μπάτζος και Τυρί Μανούρι – Μια σχέση μητέρας προς παιδί

0
πρωτοσέλιδο - Τυρί Μπάτζος & Τυρί Μανούρι - Μια σχέση μητέρας προς παιδί

Τυρί Μπάτζος και τυρί Μανούρι - Δείτε με ποιό τρόπο σχετίζεται το τυρί Μπάτζος με το τυρί Μανούρι Τυρί Μπάτζος και τυρί Μανούρι - Τί είδους τυρί είναι το τυρί Μπάτζος? Το τυρί Μπάτζος (ή Μπάτζιος), είναι ημίσκληρο έως σκληρό τυρί, χωρίς επιδερμίδα, χρώματος λευκού έως λευκοκίτρινου. Το τυρί, αυτό, φέρει μεγάλο αριθμό οπών, στο σώμα του. Το τυρί Μπάτζος ωριμάζει, και διατηρείται...

Οξυγαλακτικά Βακτήρια του Γένος Lactococcus στην γαλακτοκομία – Πού θα τα χρησιμοποιήσω?

0
πρωτοσέλιδο - Γένος Lactococcus στην γαλακτοκομία - Πού θα το χρησιμοποιήσω?

Ποιά είδη από τα οξυγαλακτικά βακτήρια τα οποία ανήκουν στο Γένος Lactococcus μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην γαλακτοκομία? Οξυγαλακτικά Βακτήρια του Γένος Lactococcus στην γαλακτοκομία - Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά των μικροοργανισμών, οι οποίοι ανήκουν στο γένος Lactococcus  Οι μικροοργανισμοί, οι οποίοι ανήκουν στο γένος Lactococcus είναι οξυγαλακτικά βακτήρια. Οι μικροοργανισμοί, αυτοί, έχουν σχήμα κόκκων, . Οι μικροοργανισμοί, οι οποίοι ανήκουν στο γένος Lactococcus,...

Ζυμομύκητες και αλκοολική ζύμωση – Πόση ποσότητα Μαγιάς θα πρέπει να προσθέσω?

0
πρωτοσέλιδο - Ζυμομύκητες και αλκοολική ζύμωση - Πόση ποσότητα Μαγιάς να προσθέσω?

Πόση ποσότητα Μαγιάς – ζυμομυκήτων θα πρέπει να προσθέσω για να ξεκινήσει μια αλκοολική ζύμωση? Τί θα πρέπει να ξέρω? Ποσότητα Μαγιάς και αλκοολική ζύμωση – Τί είναι pitching? Έχουμε αναφέρει ότι η αλκοολική ζύμωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ιδιαίτερων γαλακτοκομικών προϊόντων. Δείτε: Δείτε το πώς φτιάχνω ένα αφρώδες όξινο προβιοτικό αλκοολούχο γάλα Η προσθήκη Μαγιάς, (δηλαδή, η προσθήκη ζυμομυκήτων), στο...

Τί θα πρέπει να ξέρω για τα Οξυγαλακτικά Βακτήρια στα γαλακτοκομικά προϊόντα?

0
πρωτοσέλιδο - Τί θα πρέπει να ξέρω για τα Οξυγαλακτικά Βακτήρια στα γαλακτοκομικά προϊόντα?

Οξυγαλακτικά Βακτήρια στα Γαλακτοκομικά Προϊόντα - Τί είναι τα οξυγαλακτικά βακτήρια? Ποιός είναι ο ρόλος των οξυγαλακτικών βακτηρίων στην παρασκευή των γαλακτοκομικών προϊόντων? Τα οξυγαλακτικά βακτήρια μεταβολίζουν την λακτόζη, του γάλακτος, και παράγουν γαλακτικό οξύ Τα βακτήρια, τα οποία συμμετέχουν στην παρασκευή, των γαλακτοκομικών προϊόντων, χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες. ---1. Στα οξυγαλακτικά βακτήρια (Lactic Acid Bacteria - LAB) και, --- 2. στα...

Τυρί Φέτα vs Τυρί Τελεμές

0
πρωτοσέλιδο - τυρί Φέτα vs Τελεμές

Τυρί Φέτα και τυρί Τελεμές - Ποιές ομοιότητες αλλά και ποιές διαφορές έχει το τυρί Φέτα σε σχέση με το τυρί Τελεμές? Τυρί Φέτα και τυρί Τελεμές – Ποιές είναι οι ομοιότητες αυτών των δύο τυριών? Τόσο το τυρί Φέτα όσο και το τυρί Τελεμές, και τα δύο, είναι μαλακά λευκά τυριά τα οποία ωριμάζουν μέσα σε άλμη. Δείτε: Μαλακά Τυριά Άλμης...

Από την αγάπη στα γαϊδουράκια έως την παραγωγή προϊόντων από γάλα όνου

0
πρωτοσέλιδο - Από την αγάπη στα γαϊδουράκια έως την παραγωγή προϊόντων από γάλα όνου

Από την αγάπη στα γαϊδουράκια έως την παραγωγή προϊόντων από γάλα όνου

Χλωριούχο ασβέστιο στην τυροκόμηση – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

0
πρωτοσέλιδο - Χλωριούχο ασβέστιο στην τυροκόμηση - Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Χλωριούχο ασβέστιο στην τυροκόμηση. How to use calcium chloride in cheesemaking.

Φτιάχνω βούτυρο και ξινόγαλα με παραδοσιακό τρόπο

0
πρωτοσέλιδο - Φτιάχνω βούτυρο και ξινόγαλα με παραδοσιακό τρόπο

Φτιάχνω βούτυρο και ξινόγαλα με παραδοσιακό τρόπο. I am making traditional butter and buttermilk.

Τί ακριβώς πετυχαίνω με την προσθήκη σακχάρων κατά την εμφιάλωση των αλκοολούχων ζυμωμένων ποτών? Τί σημαίνει η διαδικασία bottle refermentation (bottle conditioning)?

0
πρωτοσέλιδο - Τί ακριβώς πετυχαίνω με την προσθήκη σακχάρων κατά την εμφιάλωση των αλκοολούχων ζυμωμένων ποτών? Τί σημαίνει η διαδικασία bottle refermentation (bottle conditioning)?

Δείτε το τί πετυχαίνω με την προσθήκη σακχάρων κατά την στιγμή της εμφιάλωσης των αλκοολούχων ζυμωμένων ποτών - Τί σημαίνει η διαδικασία bottle refermentation (bottle conditioning)? Προσθήκη σακχάρων κατά την στιγμή της εμφιάλωσης των αλκοολούχων ζυμωμένων ποτών - Γιατί κάνω bottle refermentation (bottle conditioning)? Κάθε φορά, όταν, εγώ φτιάχνω αλκοολούχα ζυμωμένα ποτά, , (όπως, για παράδειγμα είναι η μπύρα, ή το...

Φτιάχνω τυρί Γαλοτύρι

0
πρωτοσέλιδο - Φτιάχνω τυρί Γαλοτύρι

Φτιάχνω τυρί Γαλοτύρι - Τί τυρί είναι το τυρί Γαλοτύρι? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Γαλοτύρι? Με ποιο τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί? Φτιάχνω τυρί Γαλοτύρι - Γενική περιγραφή του τυριού Γαλοτύρι Το Γαλοτύρι είναι ένα μαλακό, λευκό, επιτραπέζιο Π.Ο.Π. τυρί με αλοιφώδη υφή. Δείτε: Γαλοτύρι - ΦΕΚ Το τυρί, αυτό, δεν φέρει επιδερμίδα ή/και οπές. Η γεύση του τυριού Γαλοτύρι είναι υπόξινη,...

Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Αγράφων

0
πρωτοσέλιδο - Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Αγράφων

Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Αγράφων - Τί τυρί είναι το τυρί Γραβιέρα Αγράφων? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Γραβιέρα Αγράφων? Με ποιο τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί? Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Αγράφων - Γενική περιγραφή του τυριού Γραβιέρα Αγράφων Το τυρί Γραβιέρα Αγράφων είναι σκληρό επιτραπέζιο τυρί κυλινδρικού σχήματος, με συμπαγή ελαστική μάζα στην οποία υπάρχουν οπές. Το τυρί Γραβιέρα Αγράφων αποτελεί ένα...

Να η καλύτερη συνταγή όταν φτιάχνω αϊράνι ή αριάνι με βότανα και μπαχαρικά

0
πρωτοσέλιδο - Να η καλύτερη συνταγή όταν φτιάχνω αϊράνι ή αριάνι με βότανα και μπαχαρικά

Να η καλύτερη συνταγή όταν φτιάχνω αϊράνι ή αριάνι με βότανα και μπαχαρικά. I am making ayran beverage by using herbs and spices.

Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Νάξου

0
πρωτοσέλιδο - φτιάχνω τυρί γραβιέρα νάξου

Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Νάξου - Τί τυρί είναι το τυρί Γραβιέρα Νάξου? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Γραβιέρα Νάξου? Με ποιο τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί? Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Νάξου - Γενική περιγραφή του τυριού Γραβιέρα Νάξου Το τυρί Γραβιέρα Νάξου είναι σκληρό επιτραπέζιο τυρί κυλινδρικού σχήματος. Το τυρί Γραβιέρα Νάξου αποτελεί ένα Π.Ο.Π. τυρί. Το τυρί, αυτό, παράγεται,αποκλειστικά, από αγελαδινό γάλα. Σε...

Φτιάχνω τυρί Καλαθάκι Λήμνου

0
πρωτοσέλιδο - φτιάχνω τυρί καλαθάκι λήμνου

Φτιάχνω τυρί Καλαθάκι Λήμνου - Τί τυρί είναι το τυρί Καλαθάκι Λήμνου ? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Καλαθάκι Λήμνου? Με ποιό τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί? Γενική περιγραφή του τυριού Καλαθάκι Λήμνου Το τυρί Καλαθάκι Λήμνου, είναι ένα μαλακό, λευκό τυρί, το οποίο ωριμάζει, και διατηρείται μέσα στην άλμη, μέχρι την κατανάλωσή του. Το τυρί αυτό έχει σχήμα κυλινδρικό, με...

Φτιάχνω τυρί Κασέρι

0
πρωτοσέλιδο - φτιάχνω τυρί κασέρι

Φτιάχνω τυρί Κασέρι - Τί τυρί είναι το τυρί Κασέρι? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Κασέρι? Με ποιό τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί? Φτιάχνω τυρί Κασέρι - Γενική περιγραφή του τυριού Κασέρι Το τυρί Κασέρι είναι ένα σκληρό τυρί Π.Ο.Π., το οποίο παράγεται από γάλα πρόβειο ή μίγμα πρόβειου και γίδινου γάλακτος. Δείτε: Κασέρι - ΦΕΚ Σε κάθε περίπτωση, η ποσότητα του...

Φτιάχνω τυρί Κατίκι Δομοκού

0
πρωτοσέλιδο - Φτιάχνω τυρί κατίκι δομοκού

Φτιάχνω τυρί Κατίκι Δομοκού - Τί είδους τυρί είναι το τυρί Κατίκι Δομοκού ? Σε ποιά περιοχή φτιάχνεται, αυτό, το τυρί? Φτιάχνω τυρί Κατίκι Δομοκού - Γενική Περιγραφή Το τυρί Κατίκι παράγεται στο Οροπέδιο Όθρυς στην περιοχή Δομοκού και είναι τυρί Π.Ο.Π. Δείτε: Κατίκι Δομοκού - ΦΕΚ Για την παρασκευή, αυτού, του τυριού, χρησιμοποιείται αποκλειστικά γίδινο ή αιγοπρόβειο γάλα. Το τυρί Κατίκι είναι ένα...

Αλκοολική Ζύμωση – Η 2η ζύμωση η οποία μάς ενδιαφέρει

0
πρωτοσέλιδο - Αλκοολική Ζύμωση – Η 2η ζύμωση η οποία μάς ενδιαφέρει

Τί είναι η αλκοολική ζύμωση? Ποιά είναι η σημασία της αλκοολικής ζύμωσης στην παραγωγή των γαλακτοκομικών προϊόντων? Τί είναι η Αλκοολική ζύμωση? Γενικά, η αλκοολική ζύμωση είναι μια πολύπλοκη βιοτεχνολογική διαδικασία. Κατά την διεργασία της αλκοολικής ζύμωσης, σάκχαρα, (C6H12O6), όπως, είναι, η γλυκόζη, η σακχαρόζη, και η φρουκτόζη ζυμώνονται, με αποτέλεσμα, την παραγωγή αιθανόλης, (CH3CH2OH), και διοξειδίου του άνθρακα, (CO2), αλλά, και...

Φτιάχνω τυρί Κεφαλογραβιέρα

0
πρωτοσέλιδο - Φτιάχνω τυρί Κεφαλογραβιέρα

Φτιάχνω τυρί Κεφαλογραβιέρα - Τί τυρί είναι το τυρί Κεφαλογραβιέρα? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Κεφαλογραβιέρα? Με ποιό τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί? Φτιάχνω τυρί Κεφαλογραβιέρα - Γενική περιγραφή του τυριού Κεφαλογραβιέρα Το τυρί Κεφαλογραβιέρα είναι ένα σκληρό επιτραπέζιο τυρί Π.Ο.Π. Δείτε: Κεφαλογραβιέρα - ΦΕΚ Το τυρί, αυτό, έχει ευχάριστο άρωμα και δεν έχει παρά, μόνον, ελαφριές νότες αλμυρότητας. Το τυρί Κεφαλογραβιέρα μπορεί...

Φτιάχνω τυρί Κοπανιστή

0
πρωτοσέλιδο - Φτιάχνω τυρί Κοπανιστή

Φτιάχνω τυρί Κοπανιστή - Τί τυρί είναι το τυρί Κοπανιστή ? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Κοπανιστή? Με ποιό τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί? Φτιάχνω τυρί Κοπανιστή - Γενική περιγραφή του τυριού Κοπανιστή Το τυρί Κοπανιστή, είναι ένα μαλακό, αλμυρό τυρί, χωρίς επιδερμίδα. Το τυρί, αυτό, έχει αλοιφώδη υφή και πικάντικη γεύση. Το χρώμα, του τυριού Κοπανιστή, είναι υποκίτρινο έως υπόφαιο. Το τυρί...

Φτιάχνω τυρί Λαδοτύρι Μυτιλήνης

0
πρωτοσέλιδο - Φτιάχνω τυρί Λαδοτύρι Μυτιλήνης

Φτιάχνω τυρί Λαδοτύρι Μυτιλήνης - Τί τυρί είναι το τυρί Λαδοτύρι Μυτιλήνης? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Λαδοτύρι Μυτιλήνης? Με ποιο τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί? Φτιάχνω τυρί Λαδοτύρι Μυτιλήνης - Γενική περιγραφή του τυριού Λαδοτύρι Μυτιλήνης Το τυρί Λαδοτύρι Μυτιλήνης είναι ένα σκληρό τυρί με ξηρή και σκληρή επιδερμίδα. Το τυρί Λαδοτύρι Μυτιλήνης αποτελεί ένα Π.Ο.Π. τυρί. Δείτε: Λαδοτύρι Μυτιλήνης -...

Φτιάχνω αλκοολούχα ζυμωμένα ποτά ή τρόφιμα – Ποιοί παράγοντες θα επηρεάσουν την αλκοολική ζύμωση?

0
πρωτοσέλιδο - Φτιάχνω αλκοολούχα ζυμωμένα ποτά ή τρόφιμα - Ποιοί παράγοντες θα επηρεάσουν την αλκοολική ζύμωση?

Δείτε ποιοί παράγοντες θα επηρεάσουν την έκταση και τον βαθμό της αλκοολικής ζύμωσης κάθε φορά όταν εγώ φτιάχνω αλκοολούχα ζυμωμένα ποτά Φτιάχνω αλκοολούχα ζυμωμένα ποτά – Εμένα με ενδιαφέρει να μπορώ να ελέγχω την πρόοδο της ζύμωσης Τα ζυμωμένα τρόφιμα και τα ζυμωμένα ποτά (beverages) είναι τα προϊόντα της μετατροπής, των συστατικών, αυτών, των τροφίμων και των ποτών μέσω ενζυματικών διεργασιών. Αυτή,...

Φτιάχνω τυρί Μανούρι

0
πρωτοσέλιδο - Φτιάχνω τυρί Μανούρι

Φτιάχνω τυρί Μανούρι - Τί τυρί είναι το τυρί Μανούρι? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Μανούρι? Με ποιό τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί? Γενική περιγραφή του τυριού Μανούρι Το τυρί Μανούρι είναι ένα εκλεκτό τυρί τυρογάλακτος, και αποτελεί ένα Π.Ο.Π. τυρί. Αυτό, το τυρί είναι ένα μαλακό τυρί, χωρίς επιδερμίδα, με συμπαγή κλειστή δομή. Το χρώμα του τυριού Μανούρι είναι λευκό. Το τυρί,...

6 πράγματα τα οποία ζητάμε από τις καλλιέργειες εκκινητές

0
πρωτοσέλιδο - 6 πράγματα τα οποία ζητάμε από τις καλλιέργειες εκκινητές

Τί χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχουν οι καλλιέργειες εκκινητές? Δείτε  τις 6 ανάγκες τις οποίες θα πρέπει να καλύπτουν οι καλλιέργειες εκκίνησης (starter cultures) Ποιές είναι οι Καλλιέργειες εκκινητές (starter cultures) - Καλλιέργειες  εκκίνησης στα γαλακτοκομικά προϊόντα Οι καλλιέργειες εκκίνησης (starter cultures), ή οι καλλιέργειες εκκινητές (starters), αποτελούνται από μικροοργανισμούς, οι οποίοι, όταν εισέρχονται στο γάλα, ξεκινούν, εκκινούν: --- την επιθυμητή ζύμωση...

Φτιάχνω τυρί Μετσοβόνε

0
πρωτοσέλιδο - Φτιάχνω τυρί Μετσοβόνε

Φτιάχνω τυρί Μετσοβόνε - Τί τυρί είναι το τυρί Μετσοβόνε? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Μετσοβόνε? Με ποιό τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί? Φτιάχνω τυρί Μετσοβόνε - Γενική περιγραφή του τυριού Μετσοβόνε Το τυρί Μετσοβόνε είναι ένα σκληρό, καπνιστό επιτραπέζιο τυρί Π.Ο.Π. Δείτε: Μετσοβόνε - ΦΕΚ Το τυρί, αυτό, έχει μια ελαφρά αλμυρή και πικάντικη γεύση. Το τυρί Μετσοβόνε φέρει λεπτή επιδερμίδα, χρώματος...

Φτιάχνω τυρί Μπάτζος

0
πρωτοσέλιδο - Φτιάχνω τυρί Μπάτζος

Φτιάχνω τυρί Μπάτζος - Τί τυρί είναι το τυρί Μπάτζος? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Μπάτζος? Φτιάχνω τυρί Μπάτζος - Γενική περιγραφή του τυριού Μπάτζος Το τυρί Μπάτζος είναι ένα ημίσκληρο έως σκληρό τυρί χωρίς επιδερμίδα. Το χρώμα, αυτού, του τυριού είναι λευκό έως λευκοκίτρινο. Το τυρί Μπάτζος θεωρείται ένα τυρί Π.Ο.Π. Δείτε: Μπάτζος - ΦΕΚ Το τυρί Μπάτζος ωριμάζει και διατηρείται σε άλμη. Το...

Ποιοί παράγοντες θα καθορίσουν την ποιότητα του κεφίρ πού θα φτιάξω? Γιατί το κεφίρ δεν είναι ποτέ το ίδιο? – Μέρος 2ο

0
πρωτοσέλιδο - Ποιοι παράγοντες θα καθορίσουν την ποιότητα του κεφίρ πού θα φτιάξω? Γιατί το κεφίρ δεν είναι ποτέ το ίδιο? - Μέρος 2ο

Δείτε από ποιούς παράγοντες θα εξαρτηθεί η ποιότητα του κεφίρ μου - Τί θα πρέπει οπωσδήποτε να ξέρω όταν εγώ φτιάχνω κεφίρ Ποιοί παράμετροι θα επηρεάσουν την ποιότητα του κεφίρ – Τί θα πρέπει εγώ να ξέρω για το χρονικό διάστημα επώασης του κεφίρ? Η θερμοκρασία, της επώασης, θα επηρεάσει, καταλυτικά, την ποιότητα του ποτού κεφίρ. Δείτε: Ποιοί παράγοντες θα καθορίσουν την...

Γαλακτική Ζύμωση – Η 1η ζύμωση η οποία μάς ενδιαφέρει

0
πρωτοσέλιδο - Γαλακτική Ζύμωση – Η 1η ζύμωση η οποία μάς ενδιαφέρει

Τί είδους ζύμωση είναι η γαλακτική ζύμωση? Ποιά είναι η σημασία της γαλακτικής ζύμωσης στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων? Γαλακτική Ζύμωση στα γαλακτοκομικά προϊόντα - Τί είναι η γαλακτική ζύμωση? Η γαλακτική ζύμωση, ή ζύμωση του γαλακτικού οξέος, αναφέρεται στην παραγωγή του γαλακτικού οξέος, CH3CH(OH)COOH. Η γαλακτική ζύμωση είναι η κυριότερη ζύμωση, αναφορικά, με την παρασκευή των γαλακτοκομικών προϊόντων. Δείτε: Μάθε ποιά είναι τα...

Αυτή είναι η συνταγή όταν φτιάχνω τυρί Τελεμές – Να με ποιό τρόπο φτιάχνεται το τυρί Τελεμές

0
πρωτοσέλιδο - Φτιάχνω τυρί Τελεμές - Να με ποιό τρόπο φτιάχνεται το τυρί Τελεμές

Δείτε ποιά είναι η συνταγή όταν φτιάχνω το τέλειο τυρί Τελεμές - Τί θα πρέπει να προσέξω κάθε φορά, όταν, εγώ φτιάχνω τυρί Τελεμές?  Ποιά είναι η συνταγή όταν φτιάχνω τυρί Τελεμές? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Τελεμές Το τυρί Τελεμές, είναι ένα λευκό τυρί, το οποίο ωριμάζει και διατηρείται στην άλμη μέχρι την κατανάλωσή του. Δείτε: Μαλακά τυριά άλμης -...

Φτιάχνω τυρί Κεφαλοτύρι

0
πρωτοσέλιδο - Φτιάχνω τυρί Κεφαλοτύρι

Τί τυρί είναι το τυρί Κεφαλοτύρι? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Κεφαλοτύρι? Με ποιό τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί? Γενική περιγραφή του τυριού Κεφαλοτύρι Το τυρί Κεφαλοτύρι είναι ένα σκληρό τυρί με λεπτή και σκληρή επιδερμίδα. Το χρώμα, αυτού, του τυριού είναι υπόλευκο έως υποκίτρινο. Το τυρί Κεφαλοτύρι έχει μια ευχάριστη, αλμυρή και πικάντικη γεύση. Το τυρί, αυτό, παράγεται, παραδοσιακά, από πρόβειο γάλα,...