DON'T MISS
All
- All
- Innovative ζυμωμένα προϊόντα
- pH Γάλακτος
- STORYTELLING
- Αγελαδινό
- Αίγειο
- Αϊράνι/Αριάνι
- Αλάτισμα Τυριών
- Αλατόμετρα
- Αλκοολική Ζύμωση
- Άλμη
- Αναλώσιμα
- Αναρή
- Ανεβατό
- Ανθότυρος
- Αντιβιοτικά
- Αποκορύφωση Γάλακτος
- Αποστειρωμένο Γάλα
- Αρχέγονα ζυμωμένα προϊόντα
- Αυθόρμητες Ζυμώσεις
- Βικτώρια Θεσ/κης
- Βουβάλου
- Βουτυρική Ζύμωση
- Βούτυρο
- Βουτυρομηχανές
- Γάλα - Διατήρηση
- Γάλα Μακράς Διαρκείας
- Γαλακτική Ζύμωση
- Γαλακτοπαραγωγικά Ζώα
- Γαλοτύρι
- Γιαούρτι
- Γιαούρτι από ΜΗ Ομογενοποιημένο γάλα
- Γιαούρτι από Ομογενοποιημένο γάλα
- Γίδινο τυρί
- Γραβιέρα
- Γραβιέρα Αγράφων
- Γραβιέρα Κρήτης
- Γραβιέρα Νάξου
- Είδη Γάλακτος - Ζώα
- Είδη Γιαουρτιού
- Εκχύλισμα Φυσικών Προϊόντων
- Ελαττώματα στ Ζυμωμένα Γάλατα
- Ελαττώματα στο Γιαούρτι
- Ελαττώματα τυριών
- Ενζυμική Διεργασία
- Εξοπλισμός
- Εξωπολυσακχαρίτες
- Επεξεργασία Γάλακτος
- Ζύθος/Μπύρα
- Ζυμομύκητες στα Γαλακτοκομικά
- Ζυμομύκητες στην Μπύρα
- Ζυμομύκητες στο Κρασί
- Ζυμωμένα Αλκοολούχα ροφήματα
- Ζυμωμένα Γάλατα
- Ζυμωμένα Γάλατα - Σκανδιναβία
- Ζυμωμένα Προϊόντα - Υγεία
- Ζυμώσεις
- Ζυμώσεις στην Μπύρα/Ζύθο
- Ζυμώσεις στο Γάλα
- Ζυμώσεις στο Κρασί/Οΐνο
- Ζύμωση Μπιφιντομπακτήρια
- Ζύμωση του Oξικού oξέος
- Ζύμωση του Μυρμηκικού οξέος
- Ζύμωση των κιτρικών
- Ημίσκληρα τυριά
- Θερμόμετρα
- Θερμόφιλα Οξυγαλακτικά Βακτήρια
- Καλαθάκι Λήμνου
- Καλλιέργεια Γαλακτοκομικών με την μορφή DVS
- Καλλιέργειες για Μπύρα DVS
- Καλλιέργειες για Οίνο/Κρασί DVS
- Καλλιέργειες Τυροκομίας
- Καλούπια Τυροκομίας
- Κασέρι
- Κατηγορίες Ζυμωμένων Γαλάτων
- Κατίκι Δομοκού
- Κεφαλογραβιέρα
- Κεφαλοτύρι
- Κεφίρ
- Κομπούτσα - Κομπούχα
- Κοπανιστή
- Κορυφολόγος
- Κούμις
- Κρέμα Γάλακτος
- Λαδοτύρι Μυτιλήνης
- Λειτουργία Επιχείρησης
- Μαγιά
- Μαγιά για Γαλακτοκομικά
- Μαγιά για Κρασί
- Μαγιά για Μπύρα
- Μαλακά τυριά
- Μανούρι
- με την μορφή''Μαγιάς''/Ζύθος
- με την μορφή''Μαγιάς''/Οΐνος
- Μεσόφιλα Οξυγαλακτικά Βακτήρια
- Μετρώ στο Γάλα
- Μετσοβόνε
- ΜΗ Οξυγαλακτικά Βακτήρια στα Γαλακτοκομικά
- Μηχανήματα
- Μικροοργανισμοί
- Μικροοργανισμοί στο γάλα
Ποιές είναι οι Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ε...
Ποιές είναι οι πρωτεΐνες του γάλακτος? Ποιές είναι οι καζεΐνες του γάλακτος? Ποιές είναι οι οροπρωτεΐνες του γάλακτος?
Πρωτεΐνες του γάλακτος - Καζεΐνες και Οροπρωτεΐνες
Το...
Αγορά Οικιακή Καλλιέργεια Εκκίνησης DVS για Γαλακτοκομικά προϊόντα – Να 6+1...
Αγορά Οικιακή Καλλιέργεια Γάλακτος DVS για Γαλακτοκομικά προϊόντα. This is why I should use starter cultures for making dairy products.
Lifestyle
Food
Όλα όσα πρέπει να ξέρω για την πυτιά από την ζύμωση...
Με ποιό τρόπο παράγεται η πυτιά από την ζύμωση των γενετικά τροποποιημένων μικροοργανισμών? Τί θα πρέπει εγώ να γνωρίζω?
Τί είναι η πυτιά, η οποία...
LATEST ARTICLES
Πρόσθεσα ”Μαγιά”, αλλά το γάλα δεν ξινίζει! Γιατί? Μέρος 2ο
Τί μπορεί να συμβαίνει, όταν, εμείς προσθέτουμε την ''Μαγιά'' στο γάλα, αλλά, αυτό, το γάλα δεν ξινίζει - Δείτε, αναλυτικά, όλες τις αιτίες
Αυτό το...
Φτιάχνω προβιοτικό ρόφημα με μπιφιντομπακτήρια (bifidobacteria) από ένα ήδη παρασκευασμένο προβιοτικό...
Φτιάχνω προβιοτικό ρόφημα με μπιφιντομπακτήρια - bifidobacteria, χρησιμοποιώντας ως ΄΄Μαγιά΄΄ μια μικρή ποσότητα από ένα ήδη παρασκευασμένο προβιοτικό γαλακτοκομικό προϊόν του εμπορίου
Ελάτε να δούμε...
Γιατί θεωρούνται ως προβιοτικά προϊόντα, τα προϊόντα της μάρκας activia? Τί...
Προβιοτικά γαλακτοκομικά προϊόντα activia – Τί θα πρέπει να ξέρω?
Προβιοτικά προϊόντα activia - Τί είναι η activia?
Η activia είναι μία μάρκα η οποία έχει...
Ποιό προϊόν του εμπορίου θεωρείται προβιοτικό? Τί θα πρέπει να γνωρίζω...
Ένα προϊόν του εμπορίου περιέχει προβιοτικούς μικροοργανισμούς, αλλά μπορεί να μην θεωρείται προβιοτικό!
Ποιό προϊόν του εμπορίου θεωρείται προβιοτικό? Η λέξη ''προβιοτικό'' φαίνεται ότι δελεάζει...
Λακτόζη και Γαλακτόζη στα γαλακτοκομικά προϊόντα – Τί θα πρέπει να...
Λακτόζη και Γαλακτόζη στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Πόση γαλακτόζη περιέχουν τα τυριά? Πόση λακτόζη περιέχουν τα όξινα γάλατα?
Ζυμωμένα γάλατα στην Νορβηγία – Χρήσιμες πληροφορίες για όσους θέλουν να...
Ποιά Ζυμωμένα γάλατα υπάρχουν στην Νορβηγία? Κεφίρ, ξινόγαλα, βουτυρόγαλα στην νορβηγική αγορά.
Αυτοί είναι οι 3 τρόποι για να φτιάχνω κεφίρ
Δείτε ποιοί είναι οι 3 τρόποι με τους οποίους εγώ φτιάχνω κεφίρ. I am making kefir beverage with 3 different ways.
Φτιάχνω ένα καινοτόμο προβιοτικό ζυμωμένο ποτό – Συμβουλές για τους επίδοξους...
Φτιάχνω ένα καινοτόμο προβιοτικό ζυμωμένο ποτό. Συμβουλές για τους επίδοξους παρασκευαστές αλλά και τους εν δυνάμει καταναλωτές
Φτιάχνω ποτό κεφίρ με γαλακτοκομικές οικιακές καλλιέργειες εκκίνησης DVS
Δείτε με ποιό τρόπο φτιάχνω σπιτικό ποτό κεφίρ χρησιμοποιώντας γαλακτοκομικές οικιακές καλλιέργειες εκκίνησης DVS.
Λακτάση και Δυσανεξία στην Λακτόζη – Όλα όσα θα πρέπει να...
Λακτόζη και Δυσανεξία στην Λακτόζη – Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε
Φτιάχνω ζυμωμένα τρόφιμα και ποτά – Να με τί θα...
Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζω όταν φτιάχνω ζυμωμένα τρόφιμα και ποτά - Πού ακριβώς εμένα θα με βοηθήσει ο ιστότοπος fermentist.gr?
Φτιάχνω ζυμωμένα τρόφιμα...
Δείτε το πώς φτιάχνω ένα αφρώδες όξινο προβιοτικό αλκοολούχο γάλα
Με ποιό τρόπο φτιάχνω ένα αφρώδες όξινο προβιοτικό αλκοολούχο γάλα? Δείτε το πώς θα εμπλέξω ενεργά τους ζυμομύκητες και την αλκοολική ζύμωση στην παρασκευή...
Ποιά είναι η πυτιά και ποιά είναι τα υποκατάστατα της πυτιάς?
Τί είναι τα υποκατάστατα της πυτιάς? Πού διαφέρουν τα υποκατάστατα της πυτιάς με την ίδια την πυτιά?
Ποιά είναι τα υποκατάστατα της πυτιάς? Η ιστορία...
Τί θα πρέπει να ξέρω όταν εγώ χρησιμοποιώ θερμόμετρο στην Οικιακή...
Γιατί εγώ θα πρέπει να χρησιμοποιώ το θερμόμετρο στην οικιακή παρασκευή των γαλακτοκομικών προϊόντων? Τί είδους θερμόμετρο χρειάζομαι? Τί θα πρέπει να προσέξω, όταν,...
Ελάτε στα Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας SΑ – Μαθαίνω τα πάντα...
Ελάτε στα Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας SΑ – Μαθαίνω τα πάντα για την άλμη
Webinars - Learning the right way to make a brine
Δείτε με ποιό τρόπο γίνεται η παρασκευή των τυριών με την...
Δείτε με ποιό τρόπο γίνεται η παρασκευή των τυριών με την Όξυνση και με την Υψηλή Θερμική Επεξεργασία του γάλακτος - Αναλυτικά όλος ο...
Τυρί Μπάτζος και Τυρί Μανούρι – Μια σχέση μητέρας προς παιδί
Τυρί Μπάτζος και τυρί Μανούρι - Δείτε με ποιό τρόπο σχετίζεται το τυρί Μπάτζος με το τυρί Μανούρι
Τυρί Μπάτζος και τυρί Μανούρι - Τί...
Οξυγαλακτικά Βακτήρια του Γένος Lactococcus στην γαλακτοκομία – Πού θα τα...
Ποιά είδη από τα οξυγαλακτικά βακτήρια τα οποία ανήκουν στο Γένος Lactococcus μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην γαλακτοκομία?
Οξυγαλακτικά Βακτήρια του Γένος Lactococcus στην γαλακτοκομία -...
Ζυμομύκητες και αλκοολική ζύμωση – Πόση ποσότητα Μαγιάς θα πρέπει να...
Πόση ποσότητα Μαγιάς – ζυμομυκήτων θα πρέπει να προσθέσω για να ξεκινήσει μια αλκοολική ζύμωση? Τί θα πρέπει να ξέρω?
Ποσότητα Μαγιάς και αλκοολική ζύμωση...
Τί θα πρέπει να ξέρω για τα Οξυγαλακτικά Βακτήρια στα γαλακτοκομικά...
Οξυγαλακτικά Βακτήρια στα Γαλακτοκομικά Προϊόντα - Τί είναι τα οξυγαλακτικά βακτήρια? Ποιός είναι ο ρόλος των οξυγαλακτικών βακτηρίων στην παρασκευή των γαλακτοκομικών προϊόντων?
Τα οξυγαλακτικά...
Τυρί Φέτα vs Τυρί Τελεμές
Τυρί Φέτα και τυρί Τελεμές - Ποιές ομοιότητες αλλά και ποιές διαφορές έχει το τυρί Φέτα σε σχέση με το τυρί Τελεμές?
Τυρί Φέτα και...
Από την αγάπη στα γαϊδουράκια έως την παραγωγή προϊόντων από γάλα...
Από την αγάπη στα γαϊδουράκια έως την παραγωγή προϊόντων από γάλα όνου
Χλωριούχο ασβέστιο στην τυροκόμηση – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε
Χλωριούχο ασβέστιο στην τυροκόμηση. How to use calcium chloride in cheesemaking.
Φτιάχνω βούτυρο και ξινόγαλα με παραδοσιακό τρόπο
Φτιάχνω βούτυρο και ξινόγαλα με παραδοσιακό τρόπο. I am making traditional butter and buttermilk.
Τί ακριβώς πετυχαίνω με την προσθήκη σακχάρων κατά την εμφιάλωση των...
Δείτε το τί πετυχαίνω με την προσθήκη σακχάρων κατά την στιγμή της εμφιάλωσης των αλκοολούχων ζυμωμένων ποτών - Τί σημαίνει η διαδικασία bottle refermentation...
Φτιάχνω τυρί Γαλοτύρι
Φτιάχνω τυρί Γαλοτύρι - Τί τυρί είναι το τυρί Γαλοτύρι? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Γαλοτύρι? Με ποιο τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί?
Φτιάχνω...
Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Αγράφων
Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Αγράφων - Τί τυρί είναι το τυρί Γραβιέρα Αγράφων? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Γραβιέρα Αγράφων? Με ποιο τρόπο παρασκευάζεται,...
Να η καλύτερη συνταγή όταν φτιάχνω αϊράνι ή αριάνι με βότανα...
Να η καλύτερη συνταγή όταν φτιάχνω αϊράνι ή αριάνι με βότανα και μπαχαρικά. I am making ayran beverage by using herbs and spices.
Φτιάχνω ένα αφρώδες όξινο αλκοολούχο ποτό από ορό γάλακτος
https://www.youtube.com/watch?v=fjXHxqSJFw8
Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Νάξου
Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Νάξου - Τί τυρί είναι το τυρί Γραβιέρα Νάξου? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Γραβιέρα Νάξου? Με ποιο τρόπο παρασκευάζεται,...
Φτιάχνω τυρί Καλαθάκι Λήμνου
Φτιάχνω τυρί Καλαθάκι Λήμνου - Τί τυρί είναι το τυρί Καλαθάκι Λήμνου ? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Καλαθάκι Λήμνου? Με ποιό τρόπο...
Φτιάχνω τυρί Κασέρι
Φτιάχνω τυρί Κασέρι - Τί τυρί είναι το τυρί Κασέρι? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Κασέρι? Με ποιό τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί?
Φτιάχνω...
Φτιάχνω τυρί Κατίκι Δομοκού
Φτιάχνω τυρί Κατίκι Δομοκού - Τί είδους τυρί είναι το τυρί Κατίκι Δομοκού ? Σε ποιά περιοχή φτιάχνεται, αυτό, το τυρί?
Φτιάχνω τυρί Κατίκι Δομοκού...
Αλκοολική Ζύμωση – Η 2η ζύμωση η οποία μάς ενδιαφέρει
Τί είναι η αλκοολική ζύμωση? Ποιά είναι η σημασία της αλκοολικής ζύμωσης στην παραγωγή των γαλακτοκομικών προϊόντων?
Τί είναι η Αλκοολική ζύμωση?
Γενικά, η αλκοολική ζύμωση...
Φτιάχνω τυρί Κεφαλογραβιέρα
Φτιάχνω τυρί Κεφαλογραβιέρα - Τί τυρί είναι το τυρί Κεφαλογραβιέρα? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Κεφαλογραβιέρα? Με ποιό τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί?
Φτιάχνω...
Φτιάχνω τυρί Κοπανιστή
Φτιάχνω τυρί Κοπανιστή - Τί τυρί είναι το τυρί Κοπανιστή ? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Κοπανιστή? Με ποιό τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το...
Φτιάχνω τυρί Λαδοτύρι Μυτιλήνης
Φτιάχνω τυρί Λαδοτύρι Μυτιλήνης - Τί τυρί είναι το τυρί Λαδοτύρι Μυτιλήνης? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Λαδοτύρι Μυτιλήνης? Με ποιο τρόπο παρασκευάζεται,...
Φτιάχνω αλκοολούχα ζυμωμένα ποτά ή τρόφιμα – Ποιοί παράγοντες θα επηρεάσουν...
Δείτε ποιοί παράγοντες θα επηρεάσουν την έκταση και τον βαθμό της αλκοολικής ζύμωσης κάθε φορά όταν εγώ φτιάχνω αλκοολούχα ζυμωμένα ποτά
Φτιάχνω αλκοολούχα ζυμωμένα ποτά...
Φτιάχνω τυρί Μανούρι
Φτιάχνω τυρί Μανούρι - Τί τυρί είναι το τυρί Μανούρι? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Μανούρι? Με ποιό τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί?
Γενική...
6 πράγματα τα οποία ζητάμε από τις καλλιέργειες εκκινητές
Τί χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχουν οι καλλιέργειες εκκινητές? Δείτε τις 6 ανάγκες τις οποίες θα πρέπει να καλύπτουν οι καλλιέργειες εκκίνησης (starter cultures)
Ποιές...