LATEST ARTICLES

Ζυμωμένα γάλατα στην Νορβηγία – Χρήσιμες πληροφορίες για όσους θέλουν να...

0
Ποιά Ζυμωμένα γάλατα υπάρχουν στην Νορβηγία? Κεφίρ, ξινόγαλα, βουτυρόγαλα στην νορβηγική αγορά.

Αυτοί είναι οι 3 τρόποι για να φτιάχνω κεφίρ

0
Δείτε ποιοί είναι οι 3 τρόποι με τους οποίους εγώ φτιάχνω κεφίρ. I am making kefir beverage with 3 different ways.

Φτιάχνω ένα καινοτόμο προβιοτικό ζυμωμένο ποτό – Συμβουλές για τους επίδοξους...

0
Φτιάχνω ένα καινοτόμο προβιοτικό ζυμωμένο ποτό. Συμβουλές για τους επίδοξους παρασκευαστές αλλά και τους εν δυνάμει καταναλωτές

Φτιάχνω ποτό κεφίρ με γαλακτοκομικές οικιακές καλλιέργειες εκκίνησης DVS

0
Δείτε με ποιό τρόπο φτιάχνω σπιτικό ποτό κεφίρ χρησιμοποιώντας γαλακτοκομικές οικιακές καλλιέργειες εκκίνησης DVS.

Λακτάση και Δυσανεξία στην Λακτόζη – Όλα όσα θα πρέπει να...

0
Λακτόζη και Δυσανεξία στην Λακτόζη – Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε

Φτιάχνω ζυμωμένα τρόφιμα και ποτά – Να με τί θα...

0
Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζω όταν φτιάχνω ζυμωμένα τρόφιμα και ποτά - Πού ακριβώς εμένα θα με βοηθήσει ο ιστότοπος fermentist.gr? Φτιάχνω ζυμωμένα τρόφιμα...

Δείτε το πώς φτιάχνω ένα αφρώδες όξινο προβιοτικό αλκοολούχο γάλα

0
Με ποιό τρόπο φτιάχνω ένα αφρώδες όξινο προβιοτικό αλκοολούχο γάλα? Δείτε το πώς θα εμπλέξω ενεργά τους ζυμομύκητες και την αλκοολική ζύμωση στην παρασκευή...

Ποιά είναι η πυτιά και ποιά είναι τα υποκατάστατα της πυτιάς?

0
Τί είναι τα υποκατάστατα της πυτιάς? Πού διαφέρουν τα υποκατάστατα  της πυτιάς με την ίδια την πυτιά? Ποιά είναι τα υποκατάστατα της πυτιάς? Η ιστορία...

Τί θα πρέπει να ξέρω όταν εγώ χρησιμοποιώ θερμόμετρο στην Οικιακή...

0
Γιατί εγώ θα πρέπει να χρησιμοποιώ το θερμόμετρο στην οικιακή παρασκευή των γαλακτοκομικών προϊόντων? Τί είδους θερμόμετρο χρειάζομαι? Τί θα πρέπει να προσέξω, όταν,...

Ελάτε στα Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας SΑ – Μαθαίνω τα πάντα...

0
Ελάτε στα Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας SΑ – Μαθαίνω τα πάντα για την άλμη Webinars - Learning the right way to make a brine

Δείτε με ποιό τρόπο γίνεται η παρασκευή των τυριών με την...

0
Δείτε με ποιό τρόπο γίνεται η παρασκευή των τυριών με την Όξυνση και με την Υψηλή Θερμική Επεξεργασία του γάλακτος - Αναλυτικά όλος ο...

Τυρί Μπάτζος και Τυρί Μανούρι – Μια σχέση μητέρας προς παιδί

0
Τυρί Μπάτζος και τυρί Μανούρι - Δείτε με ποιό τρόπο σχετίζεται το τυρί Μπάτζος με το τυρί Μανούρι Τυρί Μπάτζος και τυρί Μανούρι - Τί...

Οξυγαλακτικά Βακτήρια του Γένος Lactococcus στην γαλακτοκομία – Πού θα τα...

0
Ποιά είδη από τα οξυγαλακτικά βακτήρια τα οποία ανήκουν στο Γένος Lactococcus μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην γαλακτοκομία? Οξυγαλακτικά Βακτήρια του Γένος Lactococcus στην γαλακτοκομία -...

Ζυμομύκητες και αλκοολική ζύμωση – Πόση ποσότητα Μαγιάς θα πρέπει να...

0
Πόση ποσότητα Μαγιάς – ζυμομυκήτων θα πρέπει να προσθέσω για να ξεκινήσει μια αλκοολική ζύμωση? Τί θα πρέπει να ξέρω? Ποσότητα Μαγιάς και αλκοολική ζύμωση...

Τί θα πρέπει να ξέρω για τα Οξυγαλακτικά Βακτήρια στα γαλακτοκομικά...

0
Οξυγαλακτικά Βακτήρια στα Γαλακτοκομικά Προϊόντα - Τί είναι τα οξυγαλακτικά βακτήρια? Ποιός είναι ο ρόλος των οξυγαλακτικών βακτηρίων στην παρασκευή των γαλακτοκομικών προϊόντων? Τα οξυγαλακτικά...

Τυρί Φέτα vs Τυρί Τελεμές

0
Τυρί Φέτα και τυρί Τελεμές - Ποιές ομοιότητες αλλά και ποιές διαφορές έχει το τυρί Φέτα σε σχέση με το τυρί Τελεμές? Τυρί Φέτα και...

Από την αγάπη στα γαϊδουράκια έως την παραγωγή προϊόντων από γάλα...

0
Από την αγάπη στα γαϊδουράκια έως την παραγωγή προϊόντων από γάλα όνου

Χλωριούχο ασβέστιο στην τυροκόμηση – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

0
Χλωριούχο ασβέστιο στην τυροκόμηση. How to use calcium chloride in cheesemaking.

Φτιάχνω βούτυρο και ξινόγαλα με παραδοσιακό τρόπο

0
Φτιάχνω βούτυρο και ξινόγαλα με παραδοσιακό τρόπο. I am making traditional butter and buttermilk.

Τί ακριβώς πετυχαίνω με την προσθήκη σακχάρων κατά την εμφιάλωση των...

0
Δείτε το τί πετυχαίνω με την προσθήκη σακχάρων κατά την στιγμή της εμφιάλωσης των αλκοολούχων ζυμωμένων ποτών - Τί σημαίνει η διαδικασία bottle refermentation...

Φτιάχνω τυρί Γαλοτύρι

0
Φτιάχνω τυρί Γαλοτύρι - Τί τυρί είναι το τυρί Γαλοτύρι? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Γαλοτύρι? Με ποιο τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί? Φτιάχνω...

Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Αγράφων

0
Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Αγράφων - Τί τυρί είναι το τυρί Γραβιέρα Αγράφων? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Γραβιέρα Αγράφων? Με ποιο τρόπο παρασκευάζεται,...

Να η καλύτερη συνταγή όταν φτιάχνω αϊράνι ή αριάνι με βότανα...

0
Να η καλύτερη συνταγή όταν φτιάχνω αϊράνι ή αριάνι με βότανα και μπαχαρικά. I am making ayran beverage by using herbs and spices.

Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Νάξου

0
Φτιάχνω τυρί Γραβιέρα Νάξου - Τί τυρί είναι το τυρί Γραβιέρα Νάξου? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Γραβιέρα Νάξου? Με ποιο τρόπο παρασκευάζεται,...

Φτιάχνω τυρί Καλαθάκι Λήμνου

0
Φτιάχνω τυρί Καλαθάκι Λήμνου - Τί τυρί είναι το τυρί Καλαθάκι Λήμνου ? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Καλαθάκι Λήμνου? Με ποιό τρόπο...

Φτιάχνω τυρί Κασέρι

0
Φτιάχνω τυρί Κασέρι - Τί τυρί είναι το τυρί Κασέρι? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Κασέρι? Με ποιό τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί? Φτιάχνω...

Φτιάχνω τυρί Κατίκι Δομοκού

0
Φτιάχνω τυρί Κατίκι Δομοκού - Τί είδους τυρί είναι το τυρί Κατίκι Δομοκού ? Σε ποιά περιοχή φτιάχνεται, αυτό, το τυρί? Φτιάχνω τυρί Κατίκι Δομοκού...

Αλκοολική Ζύμωση – Η 2η ζύμωση η οποία μάς ενδιαφέρει

0
Τί είναι η αλκοολική ζύμωση? Ποιά είναι η σημασία της αλκοολικής ζύμωσης στην παραγωγή των γαλακτοκομικών προϊόντων? Τί είναι η Αλκοολική ζύμωση? Γενικά, η αλκοολική ζύμωση...

Φτιάχνω τυρί Κεφαλογραβιέρα

0
Φτιάχνω τυρί Κεφαλογραβιέρα - Τί τυρί είναι το τυρί Κεφαλογραβιέρα? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Κεφαλογραβιέρα? Με ποιό τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί? Φτιάχνω...

Φτιάχνω τυρί Κοπανιστή

0
Φτιάχνω τυρί Κοπανιστή - Τί τυρί είναι το τυρί Κοπανιστή ? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Κοπανιστή? Με ποιό τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το...

Φτιάχνω τυρί Λαδοτύρι Μυτιλήνης

0
Φτιάχνω τυρί Λαδοτύρι Μυτιλήνης - Τί τυρί είναι το τυρί Λαδοτύρι Μυτιλήνης? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Λαδοτύρι Μυτιλήνης? Με ποιο τρόπο παρασκευάζεται,...

Φτιάχνω αλκοολούχα ζυμωμένα ποτά ή τρόφιμα – Ποιοί παράγοντες θα επηρεάσουν...

0
Δείτε ποιοί παράγοντες θα επηρεάσουν την έκταση και τον βαθμό της αλκοολικής ζύμωσης κάθε φορά όταν εγώ φτιάχνω αλκοολούχα ζυμωμένα ποτά Φτιάχνω αλκοολούχα ζυμωμένα ποτά...

Φτιάχνω τυρί Μανούρι

0
Φτιάχνω τυρί Μανούρι - Τί τυρί είναι το τυρί Μανούρι? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Μανούρι? Με ποιό τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί? Γενική...

6 πράγματα τα οποία ζητάμε από τις καλλιέργειες εκκινητές

0
Τί χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχουν οι καλλιέργειες εκκινητές? Δείτε  τις 6 ανάγκες τις οποίες θα πρέπει να καλύπτουν οι καλλιέργειες εκκίνησης (starter cultures) Ποιές...

Φτιάχνω τυρί Μετσοβόνε

0
Φτιάχνω τυρί Μετσοβόνε - Τί τυρί είναι το τυρί Μετσοβόνε? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Μετσοβόνε? Με ποιό τρόπο παρασκευάζεται, αυτό, το τυρί? Φτιάχνω...

Φτιάχνω τυρί Μπάτζος

0
Φτιάχνω τυρί Μπάτζος - Τί τυρί είναι το τυρί Μπάτζος? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του τυριού Μπάτζος? Φτιάχνω τυρί Μπάτζος - Γενική περιγραφή του τυριού...

Ποιοί παράγοντες θα καθορίσουν την ποιότητα του κεφίρ πού θα φτιάξω?...

0
Δείτε από ποιούς παράγοντες θα εξαρτηθεί η ποιότητα του κεφίρ μου - Γιατί το κεφίρ μου αλλάζει συνεχώς? Ποιοί είναι οι παράγοντες οι οποίοι θα...

Γαλακτική Ζύμωση – Η 1η ζύμωση η οποία μάς ενδιαφέρει

0
Τί είδους ζύμωση είναι η γαλακτική ζύμωση? Ποιά είναι η σημασία της γαλακτικής ζύμωσης στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων? Γαλακτική Ζύμωση στα γαλακτοκομικά προϊόντα - Τί...

Αυτή είναι η συνταγή όταν φτιάχνω τυρί Τελεμές – Να με...

0
Δείτε ποιά είναι η συνταγή όταν φτιάχνω το τέλειο τυρί Τελεμές - Τί θα πρέπει να προσέξω κάθε φορά, όταν, εγώ φτιάχνω τυρί Τελεμές?  Ποιά...