Home Αλάτισμα Τυριών Ελάτε στα Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας SΑ – Μαθαίνω τα πάντα για...

Ελάτε στα Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας SΑ – Μαθαίνω τα πάντα για την άλμη

51
0

Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας SΑ – Μαθαίνω τα πάντα για την άλμη

Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας – Γιατί θα πρέπει να αλατίσω τα τρόφιμα ?
Όταν λέμε αλάτι, συνήθως, εμείς εννοούμε το χλωριούχο νάτριο, (NaCl). Παρόλα αυτά υπάρχουν διάφορα είδη άλατος όπως, είναι το χλωριούχο ασβέστιο (CaCl2), το χλωριούχο κάλιο, (KCl), κ.α.

Το αλάτισμα των τροφίμων αποτελεί, εδώ και χιλιάδες χρόνια, μια κοινή, αλλά και εύκολη πρακτική για την διατήρηση των τροφίμων.

Αλλά, το αλάτισμα, δεν εξυπηρετεί μόνον αυτό.

Το αλάτι, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα, του τροφίμου.

Η αλατότητα, (saltiness), την οποία θα αποκτήσει,  το τρόφιμο, θα προωθήσει το flavor του τελικού προϊόντος.

Άρα, θα το αλάτι θα επιδράσει και στην αύξηση της τιμής πώλησης του τροφίμου.

Υπάρχουν δύο κύριοι τρόποι αλατίσματος.

Το ξηρό αλάτισμα και το υγρό αλάτισμα.

Το υγρό αλάτισμα γίνεται με την εμβάπτιση του τροφίμου μέσα σε άλμη.

Δείτε: Το blog μας — Τυριά — Παρασκευή Τυριών — Αλάτισμα Τυριών

Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας – Γιατί εγώ θα πρέπει να ξέρω να φτιάχνω την σωστή άλμη?
Ελάτε στα Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας SΑ – Μαθαίνω τα πάντα για την άλμη
Εάν η άλμη, την οποία, εγώ θα φτιάξω, δεν έχει την σωστή αλατοπεριεκτικότητα υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί η παραγωγή μου.

Πολλοί, από εσάς, ασχολείστε με το υγρό αλάτισμα των εδώδιμων προϊόντων.

Τα τυριά, το κρέας, το ψάρι, αλλά, και, πολλά, άλλα τρόφιμα απαιτείται να εμβαπτιστούν σε άλμη.

Είμαστε, όμως, σίγουροι ότι, εμείς ξέρουμε να φτιάξουμε την σωστή άλμη?

Δεν είναι κρίμα, όταν, το φαγητό μας αποτυγχάνει, επειδή, η άλμη, στην οποία, εμείς είχαμε, προηγουμένως, τα τρόφιμά μας, δεν ήταν η κατάλληλη?

Η κατάσταση, βέβαια, είναι πολύ σοβαρότερη, όταν, ως επαγγελματίες, αντιλαμβανόμαστε ότι, η ποιότητα των παραγομένων προϊόντων μας έχει υποβαθμιστεί, γιατί, ακριβώς, η άλμη μας δεν ήταν η κατάλληλη.

Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας – Πώς θα ελέγξω εάν εγώ έφτιαξα την σωστή άλμη?

Έστω ότι, εγώ έφτιαξα μια άλμη με την σωστή αλατοπεριεκτικότητα.

Τι γίνεται, όμως, εάν, έχω συμπύκνωση λόγω εξάτμισης του νερού?

Το ιστορικό και η αλατοπεριεκτικότητα, της άλμης, θα επηρεάσουν την ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Τί γίνεται, όμως, εάν, θέλω να αραιώσω, αυτήν, την άλμη, αλλά, εγώ δεν έχω ευχέρεια με τους αριθμητικούς υπολογισμούς?

εγώ μπορώ να μετρήσω με κάποια συσκευή την αλατοπεριεκτικότητα της άλμης μου?

Δείτε: Το blog μας — Τυριά — Άλμη

Τί κάνω όταν η άλμη παρουσιάζει προβλήματα?

Στην άλμη αναπτύσσονται διάφοροι μικροοργανισμοί.

Αυτοί οι μικροοργανισμοί, καθώς και τα προϊόντα μεταβολισμού τους, μπορεί να υποβαθμίσουν την ποιότητα των προϊόντων μας.

Με ποιό τρόπο, όμως, εγώ θα αναγνωρίσω τα προβλήματα, τα οποία θα δημιουργηθούν?

Με ποιό τρόπο εγώ θα αντιμετωπίσω, αυτά, τα προβλήματα?

Ελάτε τώρα στα Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας SΑ – Μαθαίνω τα πάντα για την άλμη

Τα Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας SΑ – Μαθαίνω τα πάντα για την άλμη αποτελούν μια ΣΕΙΡΑ σεμιναρίων, τα οποία αφορούν την παρασκευή, τον έλεγχο, αλλά, και, την διαχείριση της άλμης.

Ελάτε στα Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας SΑ – Μαθαίνω τα πάντα για την άλμη
Με ποιό τρόπο εγώ θα ελέγξω εάν έφτιαξα την σωστή άλμη? Στα σεμινάρια, αυτά, εσείς θα μάθετε ότι απαιτείται ώστε, εσείς να αποκτήσετε ολοκληρωμένη άποψη τόσο για την παρασκευή της άλμης, όσο και για την διαχείρισή της.

Σε ποιούς απευθύνονται, αυτά, τα σεμινάρια?

Ποιοί είναι οι στόχοι, αυτών, των σεμιναρίων?

Τί προοπτική προσφέρεται, σε όποιον παρακολουθήσει αυτήν, την σειρά των σεμιναρίων?

Δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης?

Δίνονται Σημειώσεις?

Ποιό είναι το κόστος, αυτών, των σεμιναρίων?

Πόση είναι η χρονική διάρκεια, αυτών, των σεμιναρίων?

Δείτε: Διαδικτυακά Σεμινάρια Γαλακτοκομίας Τυροκομίας SA – Μαθαίνω τα πάντα για την άλμη

Κάντε την σωστή επιλογή

Δηλώστε συμμετοχή

Καλέστε μας  +30 / 6977369718

                                   +357 / 99042377

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Previous articleΜικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος – Διαχωριστές Κρέμας – 6 σημαντικοί λόγοι για να τους επιλέξω
Next article7 πράγματα πού πρέπει οπωσδήποτε να ξέρω για την τυποποίηση του γάλακτος

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here